zaterdag 19 november 2016

Sam, Norbert en Floris

Onze boefjes zagen op Telekids dat de grote held van zoonlief een nieuwe theatershow had. Elke keer als de trailer van Brandweerman Sam redt het circus voorbij kwam, zei ons manneke dat hij daar heel graag nog naartoe zou willen gaan. Manlief had al eerder beloofd, dat hij met de kleinste boefjes naar deze voorstelling zou gaan. Vandaag leek het een ideale dag te zijn hiervoor. Het werd echt een feestdag.
Onze boevenzoon vindt het fijn om het programma van de dag in zijn hoofd te hebben. Een paar dagen geleden vroegen we hem of hij het leuk zou vinden om naar Brandweerman Sam te gaan. Hij was door het dolle heen. Het programma zou er dan als volgt uit komen te zien: eerst voetballen, dan naar de voorstelling, even op de koffie bij opa en oma en dan weer naar huis. Hier kon hij wel wat mee.
De grootste boevenzus was een tikkeltje jaloers op haar broertje en zusje. Zij zou met mij een minder spectaculair programma draaien: ballet, Intratuin en Albert Heijn. Dit contrast was niet goed voor haar humeur. Om haar wat op te fleuren, mocht ze in de ochtend met de mannen mee naar Kicks 'n Sticks, waar ze van haar broer filmpjes en foto's kon maken. Samen konden ze het spel "Kat en muis"  spelen en de afsluiting met de ballonnen kon ze ook samen met haar broertje doen. Het was weer een geslaagde, vermoeiende en vrolijke les.


Manlief nam daarna de twee kleinste boefjes mee naar het theater van Bergeijk:"De Kattendans". Gewapend met flinke lunchpakketjes reden ze rond het middaguur richting dit kleine plaatsje. Wat hebben ze van de voorstelling genoten. Ze hebben enthousiast zitten klappen en zingen. Er mocht ook worden gedanst, maar dat deden de boefjes liever zittend in hun stoelen.Na afloop was er natuurlijk een meet and greet met Sam. Onze pantoffelhelden hadden geluk dat ze ook met de ondeugende Norbert op de foto mochten. Zodra ze de enorme figuren zagen, doken onze boefjes allebei meteen weg achter hun vader. Het viel niet mee om hier iets van een foto van te maken. Ook de circusdirecteur Bruno Perfecto liet zich nog even zien, terwijl alle kinderen lekker aan het smullen waren van de poffertjes, die werden aangeboden. Deze "toffertjes" (volgens zoonlief) gingen er goed in.
Het laatste grote onderdeel was een bezoekje aan opa en oma. We waren immers in Bergeijk, dus dat ging in een moeite door. De boefjes vonden het erg leuk om opa en oma even te zien, maar de meeste interesse ging toch uit naar hondje Floris. Na de eerste angstige reactie van Kleine Pluis, was het ijs snel genoeg gebroken. Er werd heerlijk gespeeld en de kleintjes waren het helemaal met elkaar eens: het is een lief hondje!
Tijdens het avondeten vertelde grote zus stoer, dat ze in de Intratuin een uil had geaaid. "Oh, ik heb hondje Floris geaaid", gaf broertje haar meteen terug. Hij raakte maar niet uitgepraat over zijn vrienden van vandaag: Sam, Norbert en Floris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten