zaterdag 18 november 2017

Van stoomboot naar piratenschip

Wat een heerlijke en spannende dag was het voor de boefjes, vooral zoonlief telde de dagen af. Vandaag kwam Sinterklaas aan in Dokkum, maar belangrijker voor hem was zijn kinderfeestje. Om 12.00 uur zat hij met zijn zusje klaar voor de televisie. De hele week leefden we al mee met de Sint en de Pieten in de storm op zee. Gelukkig bereikten ze heelhuids weer het vasteland. Ons oudste boefje moest naar ballet en miste het eerste gedeelte. De kleinste boefjes zaten met gespannen snoetjes te kijken.


Enkele weken geleden bracht ons boevenvriendje zijn uitnodigingen. Vooral de ouders moesten het ontgelden bij het openmaken van de fles, die naast de uitnodiging ook wat zand bevatte.


Bij binnenkomst gingen de vriendjes en vriendinnetjes aan de gedekte tafel zitten. Na het zingen van de verjaardagsliedjes werd er een stukje taart gegeten en limonade gedronken.


Voor het feestje maakten we verschillende opdrachten op schatkaarten. Dochterlief nam de taak op zich om alle schatkaarten voor te lezen.We begonnen met de eerste opdracht. Alle kinderen mochten hun schat (cadeautje) voor de jarige verstoppen. Eens kijken of Kapitein boef een goede speurder was. Hij wist alle schatten te vinden en wat is hij flink verwend door alle vriendjes en vriendinnetjes met prachtige cadeautjes! Dank jullie wel hiervoor.
Gelukkig was het buiten even droog en deden we eerst de buitenopdrachten. Aan het afdak van de zandbak hingen de haken van Kapitein Haak. De piraten moesten goed kunnen mikken op de vijand en dit gingen ze dan ook oefenen. Ze probeerden hoepels aan de haken te gooien, best een lastig klusje nog.Hierna haalden we de kanonskogels tevoorschijn.


De piraten probeerden hiermee de blikken piraten om te gooien.Na deze twee spellen, gingen we snel naar binnen om weer wat op te warmen. Na even gespeeld te hebben, deden we het spannendste spel van de middag: haaien happen. Met de handen op de rug probeerden de piraten een haai uit de zee te verslaan. Zo dapper dat ze dit allemaal durfden, op één na..... zoonlief ging voor geen goud met zijn hoofd de waterbak in. Zijn zusje liet het zich echter geen twee keer zeggen en dook er vol overgave in.


We knutselden nog eigen schatkisten om hun eigen schatten in te bewaren. 


Bij de laatste opdracht kwamen er goudstukken aan te pas. De piraten telden de gevonden munten en ze probeerden deze daarna in de schatkist te mikken. Aan de rode oortjes van de kinderen te zien, was het nog een pittige laatste opdracht.


De piraten hadden na het vervullen van de opdracht stevige trek gekregen. Nu eten piraten niet keurig van een bord en met bestek. Alle frietjes, vissticks en snack lagen over de tafel. De frietjes en snacks werden aan de zwaarden geregen en alles ging dan ook goed op.
Helaas werd het al tijd om de jassen aan te trekken en een rondje door het dorp te rijden om alle piraten weer netjes naar hun eigen schip te brengen.
Zoonlief opende na thuiskomst twee cadeautjes, die meteen een plekje naast zijn bed kregen. Al heel snel zijn de drie boefjes vertrokken naar dromenland en voor ons werd het tijd om nu echt alle verjaardagsversieringen op te ruimen. Morgen zullen we de Sint-en Pietenpakken en versieringen weer van zolder halen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten