maandag 7 augustus 2017

Legoland

De hele vakantie riepen onze boeven al dat ze naar Denemarken en Legoland op vakantie gingen. Vanochtend vertrokken we in alle vroegte (voor ons is dat tijdens de vakantie half negen) naar Billund. Gisteren namen onze kindjes de kaart van Legoland al uitgebreid door en de boeven stippelden de ideale route uit. 
Iets voor 10 ging het park open en wij waren exact om 10 uur binnen. De eerste halte was Lego Friends. Het bankje en het kleine vriendelijke stukje was voor onze oudste boef meteen al een goede binnenkomer. Miniland was prachtig. We zagen stukjes Kopenhagen, die we eerder in de reis hadden gezien of gemist. Nederland zag er in Lego ook prima uit. De nieuwste wolkenkrabbers zagen er zelfs in Lego indrukwekkend uit. 
Onze boefjes keken hun ogen uit. Het kleinste boefje was helemaal hyper. Ze sprintte van de ene attractie naar de andere. Haar broer daarentegen was enorm onder de indruk van zo veel Lego. Toen we even zaten te lunchen bij het ridderkasteel, vertelde hij dat hij vond dat er toch nog veel stenen waren. Hij had verwacht dat echt alles van Lego was. 
Een belangrijke afdeling was Ninjago. Deze attractie wilde zoonlief heel graag beleven. Al was het alleen maar om zijn lieve neefje jaloers te maken. Er stond wel een flinke rij, maar het was het wachten waard. We kregen allemaal een 3D-bril op en we moesten tijdens de rit vechten met draken en andere monsters. Dat was voor ons kleinste boefje iets te veel van het goede. Of zoals ze het zelf samenvatte:"Beetje eng". Gelukkig waren niet alle attracties zo eng. We gingen allemaal op safari, waar we de meest uiteenlopende wilde dieren tegenkwamen. Boevenzoon was blij met zijn favoriete olifant en zijn kleine zusje werd nog enthousiaster bij het zien van de flamingo's. Naast allerlei treintjes, vliegtuigjes en andere vrolijke attracties wilde ons oudste boefje toch ook wat meer sensatie. Met haar vader ging ze in de achtbaan "Dragon". De drakenkarretjes begonnen rustig in het kasteel en gingen verder als een avontuurlijke rit buiten. Ze genoot met volle teugen van het avontuur. Na het eten gingen de twee verkenners ook nog in de Lego Canoe. Deze rustige kano's maken een laatste wildwaterafdaling. De boefjes bleven aardig droog en dat was enigszins een teleurstelling voor ons wilde boefje:"Dan staat er in drie talen dat je nat gaat worden en dan zijn het niet meer dan drie druppels". Bij een volgende regenbui in Denemarken zullen we haar aan deze uitspraak herinneren. 


Een prachtige attractie is ook Atlantis Sealife. Je ziet een film, waarin je in een onderzeeboot op zoek gaat naar de verloren stad Atlantis. Als de deuren dan open gaan, kom je daar ook daadwerkelijk terecht. De prachtige vissen vermaakten zich ook prima met alle verschillende Lego-bouwwerken. 
Ons kleinste boefje vond al die steentjes wel erg interessant. De afgelopen dagen is ze volop bezig geweest met het verzamelen van verschillende stenen die op haar pad kwamen. In Legoland barst het van de stenen, dus het kleinste boefje wilde hiervan ook graag een souvenir mee naar huis nemen. De Legomannen dachten daar anders over.


Naast een heleboel leuke attracties waren er veel imposante bouwwerken te zien. Struinend door het park konden we deze bewonderen. Ook vanuit de draaiende uitkijktoren hadden we goed zicht over het hele park.
En als het dan etenstijd is, eet je niet zomaar een alledaags gerecht. Op de picknicktafel aten we heuse Legofrietjes.


Natuurlijk konden we de Legoshop niet ongemerkt voorbij lopen. Het was al een attractie op zich. De boefjes hadden snel allemaal een fraai souvenir voor thuis gevonden. Een mooi slot van een heerlijke dag in Legoland.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten