zaterdag 22 juli 2017

Eerste vakantieweek

De eerste vakantieweek zit er al weer op. Wat vliegen die weken toch altijd voorbij. Voor manlief was het nog een hele werkweek en ook ik ging nog tussendoor wat werken op school om nog wat laatste dingen af te ronden en alvast voor te bereiden voor het komende schooljaar.
Afgelopen maandag besloot ik eerst met de boefjes te genieten van het heerlijke zomerweer. We deden dit aan het strandje in ons dorp. Het was er erg rustig en de boefjes wisten zich prima te vermaken met het zand en wat schepjes en een emmertje.

Dinsdag ging ik een dagje met de boefjes naar Utrecht. We maakten hier een wandeling en gingen pannenkoeken lunchen bij 'Rhijnauwen'. De boefjes wisten zich nog prima te vermaken in de speeltuin en daarna reden we naar huis om ervoor te zorgen dat we niet in een file zouden staan met het warme weer.
Woensdag speelden de boefjes in de ochtend bij opa en oma en gingen ze in de middag met manlief naar het natuurtheater 'De Kersouwe', waar ze keken naar de voorstelling over de blote billen van de koning. 
Donderdagochtend speelden we spelletjes, omdat het na een paar zonnige dagen nu echt flink aan het regenen was. In de middag deden we wat boodschappen.
Gisteren hadden we weer een heerlijke zonnige dag. Zoonlief ging eerst spelen bij zijn beste vriend. Ondertussen maakte ik met de meisjes een picknicktas klaar en reden we na de speelafspraak naar kasteel Heeswijk om hier te picknicken en te spelen.Als afsluiting van de dag reden we nog even naar de pluktuin. De boefjes mochten zelf met een snoeischaar een emmer vullen met bloemen. De taken werden onderling al snel verdeeld. De oudste boefjes gingen snoeien en ons kleinste boefje mocht alle geknipte bloemen in de emmer stoppen. De emmer kwam tjokvol te zitten en de geplukte bloemen werden helaas niet allemaal even liefdevol in de emmer gestopt. 
Tot slot nog een drankje en proosten op de vakantie en thuis alle bloemen nog een beetje redden in de vazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten