dinsdag 3 januari 2017

Rondje Den Haag

Onze ronde door Den Haag begon vanmorgen in het Omniversum. Om 11.00 uur keken we in de enorme ronde bioscoop naar de film 'Born to be wild'. Een documentaire over een olifantenopvang in Kenia en een oerang oetanopvang in Borneo. De boefjes waren enorm onder de indruk. Kleine pluis durfde zich nauwelijks te bewegen, zoonlief hing tegen zijn vader aan en onze oudste boef vond het vooral allemaal erg zielig. Na wat extra uitleg over hoe de weesdieren werden opgevangen, verzorgd  en daarna weer terug geplaatst in hun vertrouwde omgeving, vond het ze het al minder zielig. Na afloop konden we achter het glas nog een kijkje achter de schermen nemen en konden we de enorme filmrol met ongeveer vier kilometer film zien draaien.



Naast het Omniversum bevindt zich het "Museon'. Hier konden we twee tentoonstellingen bezoeken. De tentoonstelling 'One Planet'  en de tentoonstelling 'Magie of wetenschap?'. De boefjes wisten zich hier twee uur goed te vermaken. Dochterlief kreeg een kaart met vragen, die ze bij de verschillende onderdelen kon laten afstempelen. Samen met haar vader sprintte ze de dwars door de hele tentoonstelling, maar ze had wel een complete kaart!













Tot slot bezochten we het centrum van Den Haag. We maakten een wandeling over het binnenhof en liepen langs de hofvijver. Aan de foto's is te zien dat de boefjes al aardig vermoeid waren. We deden nog een klein rondje door het centrum en reden vervolgens naar Scheveningen om bij de haven te eten bij het restaurant 'Oma Toos' met allerlei oud-Hollandse gerechten.



Eenmaal terug in onze B&B mochten de boeven nog even onder de douche. Natuurlijk is het altijd anders dan thuis. Ons kleinste moppie vond het maar spannend met haar broer en zus in een inloopdouche. Ze zijn wel allemaal fris gewassen inmiddels. Morgen willen we een rondje Leiden doen. Laten we hopen dat het net zo leuk wordt als vandaag.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten