woensdag 4 januari 2017

Een stormachtig alternatief

Er stond een dagje Leiden op het programma, maar gezien het stormachtige weer, wijzigden we ons programma. We begonnen de ochtend in Kijkduin. Terwijl manlief met onze oudste boef daar over het strand banjerde, bezocht ik met de kleinste boefjes het Sesamstraatspeelparadijs. Onze oudste boef was hier al eens geweest en ze werd hier nu echt te groot voor. De twee andere boefjes vonden het geweldig. Ze speelden in het winkeltje van Sien, deden Purk in bad, bezochten de slaapkamer van Bert en Ernie en nog veel meer. Het dansen met Elmo was nog iets te hoog gegrepen. Vanachter een broccoliboom keken ze op veilige afstand toe.



Hierna bezochten we een dierenwinkel. Dit was geen gewone dierenwinkel, zoals we die in onze omgeving kennen. Naast een winkel was dit ook een kleine dierentuin. We liepen langs de konijnen, vissen, vogels, maar ook vleermuizen, spinnen, stokstaartjes en nog veel meer. De boefjes konden een speurtocht doen door de grotten en de avonturenboom. Ze konden er zelfs goud zoeken. Helaas hadden ze de jackpot niet weten te winnen. 






We sloten de avond af met een diner in 'Kapitein Haak'. Dit kindvriendelijke restaurant was ook zeker weer een aanrader. Alles was helemaal in piratenstijl, dus voor onze boeven echt een paradijs. Op het menu stond een spectaculair gerecht:"Het zwaard van de kapitein". Hier werd een spies vlees ter plekke geflambeerd. Dat wilden onze vuurvriendjes wel zien. Gelukkig smaakte het ook nog eens heerlijk. Morgen een nieuwe poging voor Leiden. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten