dinsdag 8 december 2015

Oh denneboom

De dag na pakjesavond gingen de drie generaties boevenmannen op pad voor een kerstboom. Je zou denken dat ze dan gingen hakken, maar dat bleek niet het geval. Ze kregen de opdracht mee om voor mooie volle bomen te gaan. Dit jaar ging onze boevenzoon voor het eerst mee om er één uit te kiezen en ze zijn goed geslaagd. Zoonlief zegt bij de aanblik van onze kerstboom steeds, dat hij hem goed heeft uitgekozen bij het mannetje.

 
Vanmorgen gingen we met de klas van dochterlief naar de kerk, waar de priester het kerstverhaal speelde. De kinderen mochten naar de kerststal kijken. Ze knutselden hartjes en schaapjes, die aan de boom op het plein gehangen worden en natuurlijk werden er heel veel kerstliedjes gezongen. De twee kleinste boefjes mochten ook mee. Zoonlief had vooral oog voor de knielkussens, die hij kranten noemde en ging uitdelen. Ook het Mariabeeld vond hij interessant. Hij vond haar wel erg gevaarlijk zo hoog op een voetstuk :) 
's Middags wilden ze alvast een begin maken met het versieren van de kerstboom. Dochterlief ging serieus te werk. Zoonlief wilde voor het eerst ook meehelpen. Toen hij de eerste bal in de boom hing, vielen er een paar naalden uit. Hij riep me meteen: 'Oh mama, de kerstboom heeft geknoeid'. Ik vind het nu al één van de leukste kerstuitspraken, al zullen er vast nog veel volgen. Kleine pluis keek toe hoe grote broer en zus aan het werk gingen. Ze kon het dan ook niet laten om zelf eens aan al die schitterende ballen te komen. Ik denk dat we aan dit kleinste boefje onze handen vol zullen krijgen met de boom in de buurt.
 

 
En ook als ieder jaar sneuvelde er een bal (de teller staat nu nog op één, we zijn benieuwd welk getal er aan het einde van het Kerstfeest op de teller zal staan).  
 
 
 
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten