zaterdag 28 november 2015

Sint en zijn Pieten

De hele zaterdag stond vandaag in het teken van Sinterklaas. Vanochtend reden we al vroeg naar "papa's schooltje" (zoals onze kinderen de school noemen), omdat de Goedheiligman daar zijn opwachting zou maken. Daar wilde ons oudste boefje zelfs haar balletles voor laten schieten. Vol verwachting klopten de hartjes van alle kindjes. Dat werd nog erger toen Sint met vier geweldige Pietjes binnen werd gezongen.


Alle kinderen mochten even bij Sinterklaas komen, waar hij ook echt even de tijd had om het grote boek door te nemen.


De Pietjes vermaakten ondertussen de kinderen met tekenen, kleuren, rennen en slapen. De eerste "Pieten-angst" was dan ook snel verdwenen bij onze boeven.
Na deze eerste ronde moest er thuis even bijgetankt worden. Een klein tukje tussendoor was meer dan noodzakelijk.


Daarna trokken we naar mijn zus, waar we hoopten op een tweede ontmoeting met de Pieten. Twee van de vier lieve Pietjes van de ochtendsessie hadden ook nog tijd voor deze ronde. De kinderen genoten van de aandacht en de cadeaus van deze zwarte Pieten.


Afgelopen week hadden de boefjes knuffeltjes meegegeven voor de Rommelpiet. Tijdens het Sinterklaasjournaal waren ze er zeker van, dat ze de knuffels op televisie zagen. Het was vanmiddag dan ook een enorme verrassing, toen de Pietjes de knuffeldieren uit de zak toverden.
Wat is het Sinterklaasfeest toch heerlijk.


 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten