zondag 30 november 2014

Taart

Jullie hadden nog een blogbericht te goed; making off de prinsessentaart.

Wat heb je allemaal nodig:
Een boerencake (zelf bakken of uit de supermarkt)
Slagroom
Frambozen
Marsepein in een gewenste kleur voor de jurk
Mixer
Ronde schaal/kom


Snijd de cake in plakken en mix de slagroom. Leg eerst een stuk plastic folie in de kom. Vul de kom vervolgens met een laag cake. Probeer de plakken zo groot mogelijk te houden i.p.v. opvullen met kleine stukjes. Nu volgt een laag slagroom.  Druk daar enkele frambozen in. Wederom een laagje cake, een laagje slagroom met frambozen en eindig met de laatste laag cake. Dek de kom af met bijvoorbeeld een stuk karton of een bord en zet hem een uur in de koelkast. Na dit uur keer je hem om en kun je hem er met de folie gemakkelijk uithalen.


Je hebt nu een bolvormige cake. Rol nu de marsepein uit op een placemat. Gebruik wat poedersuiker, zodat de marsepein niet blijft plakken. Met een deegroller rol je de marsepein net zolang uit tot hij de randen van de placemat raakt. Smeer de boltaart in met een dun laagje slagroom, zodat de marsepein aan de cake blijft plakken. Pak nu de marsepein op en leg hem over de boltaart heen. Er ontstaan nu vanzelf wat plooien voor de jurk. Pak nu een Barbie (in de speciaalzaak zijn poppen verkrijgbaar met een punt om hierin te steken, maar je kunt ook een Barbie van de Action ontdoen van haar benen en er een stukje ijzerdraad inzetten) Prik de Barbie in het midden van de boltaart. Rol nog een klein stukje marsepein uit voor het bovenlijf.


Tot slot kan de jurk nog versierd worden met strooisels, marsepeinbloemen of zoals hier van snoeppapier e.d. Een taak, die dochterlief op zich nam.


Daarna lekker smullen, al vonden de meiden het wel een beetje zonde om van de mooie prinses te snoepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten