maandag 31 december 2018

Jaaroverzicht

Op deze laatste avond van het jaar is het weer tijd voor een jaaroverzicht. Alle hoogtepunten van de boefjes bij elkaar. Net als vorig jaar (klik) beginnen we met onze lieve oudste boef.


Na lang wachten gingen nu eindelijk je tanden wisselen. Al menig tandarts vroeg je hiernaar en je kreeg steeds het antwoord, dat het echt vanzelf zou komen en dit jaar was het dan zo ver. Met al je vriendinnen vierde je alweer je negende verjaardag en wat een gegiebel gaf dat. Na een auditie mocht je bij de balletlessen deelnemen aan een extra demogroep, die danste op de kerstmarkt en waar keuze danswedstrijden gaan volgen. Je schoot de lengte in en joeg er het afgelopen jaar dan ook twee kledingmaten doorheen. We vertelden je in de zomer van het grote geheim van het Sinterklaasfeest en wat moest je hier vooral hard om lachen. Geweldig vond je het om deel uit te maken van het grote complot voor je broertje en zusje. Het loslaten is met stappen begonnen. Zelf naar school lopen of fietsen en een boodschap halen bij de supermarkt om de hoek. Het blijft vooral voor mij héél spannend, maar dat doe je super goed. Ook jij vindt dit soms spannend in je uppie. Je komt rennend terug en je hebt geen tijd om iemand aan te spreken onderweg (ik zeg volhouden zo ;)
2018 was ook het jaar, dat opluchting voor je bracht. Op school worstel je al twee jaar met de letters en vooral de spellingsregels. We besloten zelf een test te laten doen en de uitslag was niet verrassend... je hebt dyslexie. Toen we het aan je vertelde, was je zo opgelucht dat het dus niet aan jou lag met je enorme inzet. Komend jaar hopen we dan ook, dat het je wat meer rust zal brengen.
We vroegen je vanmorgen of je voornemens had voor het nieuwe jaar. Je ging proberen om volgend jaar wat minder snel boos te worden om kleinigheden en misschien bij een spelletje tegen je verlies te kunnen. We wachten het af. Van ons mag je precies zo blijven als je bent!!! 


En dan deze boef. We noemen het blog niet voor niets boevenfeest, maar deze jongen maakte het afgelopen jaar zijn boeventitel waar. Je ontwikkelt je echt als een deugniet, maar weet vaak met een stralende lach iedereen om zijn vinger te winden. Het afgelopen jaar waren er een paar woorden, die je we dagelijks meerdere malen voorbij hoorden komen (poep, pies, billen, kont en scheetje). De zwemles gaat in stappen vooruit en we hopen komend jaar je eerste diploma binnen te halen. Je maakt salto's vanaf de rand het water in, duikt naar de bodem en laat de stoerste bommetjes zien. Het zwemmen van een aantal meters heen en weer in het bad is niet je favoriet, veel te saai. We weten zeker, dat het snel goed zal komen. Met kleding aan zwemmen is toch wel héél cool en eindelijk fietsen zonder zijwielen.
Je maakte als vijfjarige de overstap naar groep 3. Leren lezen vind je geweldig en trots kom je iedere dag met een nieuw woord thuis. Het leren vond je geweldig, maar wat is het wennen aan een nieuwe juf en nieuwe kinderen in de klas. Jij hebt altijd het liefst alles bij het oude. Gelukkig ging je grote steun en toeverlaat met je mee en beleef je met je beste maatje de meest fantastische avonturen. Helaas waren deze avonturen niet allemaal even fijn en moest je leren je grenzen aan te geven. Dit blijft een moeilijk punt, want je wilt graag vrienden met iedereen zijn, ook al hebben anderen hele andere plannen. Ook was je verdrietig, toen je hoorde dat een lief vriendje ging verhuizen en naar een andere school gaat. Na de Kerstvakantie zul je hem dan ook zeker missen.
Ook al wil je steeds vaker cool en stoer zijn, je blijft mijn lieve kleine ventje, die gelukkig iedere dag graag nog met me wil knuffelen.


Natuurlijk is daar dan ook nog onze kleine Pluis. Zij maakte de grote sprong van kinderdagverblijf naar de basisschool. Wat was je hier enorm aan toe. Eindelijk naar de school van je grote broer en zus. Huppelend ging je dan ook naar binnen en nog steeds ben jij het die iedere ochtend als eerste in de klas wil zijn. Wat moest ik hier enorm aan wennen. Je bent de grootste kwebbelkous thuis en wat was het ineens akelig stil. Ook op school horen we, dat je er gezellig op los kletst. Zelfs als de juf alweer bij een volgend kind aan het helpen is, klets jij nog even door, want je verhaal moet tot het eind verteld worden. Je bent een super lief en vrolijk meisje, maar je laat je regelmatig ook van je stoere kant zien. Je roept ook niet voor niets tegen iedereen, dat je alles kunt. Je bent degene die van alles voor je broer en zus regelt, alles wil proberen en je laat je dan ook niet gemakkelijk tegenhouden. Waar we je broer en zus soms moeten aanduwen om iets te proberen, moeten we jou juist soms afremmen en dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Jij laat je niets wijsmaken en wij kunnen hier alleen maar om lachen (nu nog). 

Ook wij zaten het afgelopen jaar niet stil. Manlief schitterde in de musical Peter Pan, kreeg 't Elfde Jeske', regisseerde de musical Pippin en deed mee aan de triatlon.
Ik besloot na de zomervakantie het roer om te gooien. Ik stelde me een doel, zowel fysiek, als mentaal. Het resulteert tot op heden in een gewichtsafname van 12 kilo, meer rust in mijn hoofd, meer tijd voor mijn activiteiten en niet geheel onbelangrijk een vermindering van de medicatie voor mijn ziekte. Ik hoop ook komend jaar, deze lijn door te zetten.
Tsja, en wat zal 2019 voor ons in petto hebben? We weten in ieder geval, dat ik over twee weken 40 jaar zal worden en dat we in september een bruiloft hebben, waar iedereen enorm naar uitkijkt.
Tot slot willen we iedereen het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar en mogen we weer veel (in ieder geval meer, dan afgelopen jaar) van deze mooie momenten met jullie op het blog mogen delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten