maandag 17 april 2017

Éen ei is geen ei

Dochterlief vraagt aan haar broertje:"Weet jij wel waarom we Pasen vieren?" Zoonlief:"Omdat de Paashaas Jezus had meegenomen". Wat een heerlijke gesprekken aan tafel deze week over het hoe en waarom er Pasen wordt gevierd. Ook het versje: Éen ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei', hebben we meerdere malen gehoord.
De voorpret begon al tijdens het versieren van de paastakken en snoepen van lekkernij op tafel.


De ochtenden begonnen met een vrolijk Paasontbijt in pyjama.


Na het ontbijt werd de kleding vlug aangetrokken om gewapend met mandjes in de tuin de paaseieren te zoeken. Mijn zusje en neefje kwamen ons hierbij een handje helpen.

Soms loop je de eieren gewoon voorbij zonder ze te zien, hihi.
De boefjes wisten zich helemaal in stijl te kleden.
Na het zoeken van de eieren volgden de lunch en een bezoek aan een kleine theatervoorstelling in het theater van ons dorp. 
Ook op Tweede Paasdag stonden paaseieren zoeken en lunchen met familie op het programma. Deze keer kregen de boefjes hulp van hun twee nichtjes en vier neefjes.
Zo lief om te zien dat de groteren de kleintjes gingen helpen. Alle gevonden eieren werden binnen op tafel gelegd en onderling verdeeld. Kleine pluis had een andere tactiek. Zij besloot buiten al aan haar chocolade-eieren te beginnen. Ze kroop met haar bakje eieren snel bovenin het houten huisje. Ze bewaakte haar gevonden chocolade door er op te gaan zitten en ze hier één voor één op te peuzelen.


Na het snoepen van de gevonden eieren, was er nog een beetje ruimte over voor de lunch.


Toen alle visite weer huiswaarts keerde, besloten de boefjes de laatste eieren nog te schilderen en een kort dutje te doen op de bank, terwijl we nog bezoek kregen van ons nichtje en haar vriend. Zij hebben volgende week een gave reis voor de boeg en kwamen nog even gedag zeggen.
Bij het avondeten kregen de boefjes een laatste paasverrassing. Lekker smullen van een paastoetje in de vorm van een kuikentje van ijs.


Hierna was het echt tijd om de bedden op te zoeken en ons op te maken voor de laatste schoolweek met Koningsspelen (en nu zonder zwemles en toneelles). Na deze week kunnen ze bijkomen van alle feestjes tijdens de twee weken durende vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten