vrijdag 5 augustus 2016

Boulevard

Er is een hoop te doen in 's-Hertogenbosch. Gisteren was de eerste dag van het jaarlijkse theaterfestival Boulevard. Heel vaak lukt het ons niet om ook maar iets ervan te zien, maar dit jaar paste een bezoekje aan het groots opgezette festival in ons programma. Manlief had de oudste boeven weten te enthousiasmeren met de verleidelijke titel "Freddie en de worstenkoning" van Theater Gnaffel. Voor mij was dit een mooie gelegenheid om met ons jongste telgje even een rondje te maken door de winkelstraten voor de laatste vakantieboodschappen.
Het werd een vrolijke middag. De boeven genoten van een fantastisch mooie voorstelling. Straathond Freddie en zijn oude straatvriend Bob bleken prachtige poppen, de mensen werden verbeeld door steeds twee enorme benen. Dat was voor de oudste boef wel duidelijk, maar ons manneke had dat niet helemaal door. "De worstenkoning was er niet", zei hij na afloop. Gelukkig genoot hij van alle andere poppen en van de muziek. Dochterlief had vooraan gezeten (zij durfde dat wel) en ze moest ineens weer aan de "Woef Side Story" denken. "Daar zat hetzelfde liedje in (Who let the dogs out, woef, woef, woef, woef) en daar ging ook een hond dood". Met terugwerkende kracht bedacht ze, dat de plassende hond toen misschien niet echt geplast had, maar dat het water was geweest.


Na de voorstelling nam manlief de boeven nog even mee naar BinnenBuiten. Deze interactieve installatie bestaat uit 52 kastjes met van alles en nog wat. Onze boeven kropen er samen in en kwamen er ook samen weer uit.We troffen elkaar daarna weer op een bijzondere plek. Mijn oude middelbare school werd ook gebruikt als theaterlocatie. Met de boefjes namen we een kijkje bij "De Stoptrein". Dit is een trein die vaker stopt dan rijdt. De trein rijdt 5 cm om vervolgens 20 seconden stil te staan. De kinderen konden de stad eromheen bouwen met Playmais. Op het scherm zag je vanuit de trein de stad ontstaan. Er werd natuurlijk even fanatiek geknutseld, vooral door onze knutselkoningin.Als klap op de vuurpijl namen we nog een kijkje bij de voorstelling "Soepmonsters". Dit keer mocht ik met de drie boeven mee, terwijl manlief stand-by bleef, mocht Kleine Pluis geen zin meer hebben. De boefjes kregen een wachtwoord:"Worteltje". Ze mochten een slabbetje omdoen en daarna in een badkuip gaan zitten. Terwijl er soep werd gemaakt, mochten zij in de badkuip de soep proeven. Het waren allerlei soorten soep (bieten, erwten en venkel), maar deze smaken waren niet echt aan onze fijnproevers besteed.Het was weer een mooie middag vol theater en plezier.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten