woensdag 7 december 2016

Pakjesavond

De verjaardag van de goede Sint was een groot feest. De oudste boefjes hadden op school een prachtig programma. Ons mannetje mocht even bij Sinterklaas komen. Hij was behoorlijk onder de indruk, dat zijn start op de basisschool niet onopgemerkt was gebleven. Verkleden zag hij niet zitten, maar even een dansje op zijn typisch eigen wijze wilde hij wel. Grote zus wilde natuurlijk wel als zwarte Piet. Ze leefde zich helemaal uit tijdens de Pietengym. Ze vond het wel raar, dat meneer Ewoud ook verkleed was als Sinterklaas. "Die was niet echt, hoor".
Onze kleine Pluis ging met mij mee naar mijn school. Ze wilde ook roetvegen op haar gezicht, ze wilde ook Pietje zijn. Ze had niet door, dat haar eigen juf van het kinderdagverblijf de zwarte Piet was, waar ze mee op de foto ging. Ze vermaakte zich de hele ochtend prima.


Manlief had ook nog wat te doen op zijn school. Er had zich wel een Sinterklaas aangediend, maar geen zwarte Piet. Die rol nam hij dan ook maar wat graag op zich. Grappend en grollend deelde hij strooigoed en chocoladelettertjes uit. Gelukkig wist hij op tijd de roetvegen van zijn gezicht te krijgen.
Na het avondeten gingen de boefjes lekker even in bad. Toen ze allemaal de pyjamaatjes aan hadden, werd er op de deur gebonkt en aangebeld. Toevallig, he? Zo had de oudste boef het ook precies in haar hoofd zitten. Ze vond het wel vreemd, dat de Pietjes alle pakjes hadden uitgestald op de speeltafel. De kleinste boefjes maakten samen een vreugdedans. Zo rustig mogelijk werden alle pakjes uitgepakt.





Er lagen ook nog pakjes voor opa en oma. Alles moest zo snel mogelijk open. Voor ons allemaal was er een Wobbel, die meteen als relax-plek in gebruik werd genomen. De afgelopen dagen hebben we allemaal al heerlijk met onze cadeautjes gespeeld.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten