zaterdag 24 december 2016

Kerstvieringen

Met vier verschillende scholen en dus ook vier verschillende kerstvieringen, was het flink aanpoten. De voorpret begon al dagen van tevoren met het bakken van kerstkoekjes voor twee klassen. De oven draaide de hele middag en avond om ze allemaal op tijd afgebakken te hebben. Dochterlief en haar vader reperteerden al weken voor het kerstkoor en ook in onze eigen klassen moest de boel versierd worden.
Dochterlief had haar jurk al vier dagen klaarliggen en haar broer droeg voor het eerst een witte blouse met vlinderdasje. Het dasje had een elastiek, dus regelmatig werd er met zijn dasje geschoten. Ik probeerde nog wat foto's te maken van de boefjes, maar het lukte niet echt om tot een staatsieportret te komen. Onze boevenvriend vond het echt een apenpak (heeft hij van zijn vader) en kon dan ook alleen maar gekke bekken trekken.


De avond begon met het engelengezang van dochterlief bij het kerstkoor.


Hierna schoven ze aan in de klas voor het kerstdiner. Voor zoonlief was het de eerste keer. Hij genoot met volle teugen, dat was ook te zien op de foto die ik van de vader van een vriendje doorgestuurd kreeg.


Dochterlief zat keurig aan haar tafel in een glitterjurk inclusief glittermaillot (met Nikes daaronder, dat dan weer wel).


Ook kleine Pluis vierde Kerstmis op het kinderdagverblijf. Ze maakte een rendiermuts en liet deze vol trots aan iedereen zien.


Manlief en ik hadden met onze leerlingen ook een ontzettend gezellige viering.
Een dag later werd het zoonlief wat te veel. Hij voelde zich niet fit en was erg moe van de eerste schoolperiode in een heftige tijd. Hij heeft zich er kranig doorheen geslagen en we zijn enorm trots op hem. We genieten van zijn korte verhalen en zijn glunderende blik. Helaas bleek hij oorontsteking te hebben. Na een bezoek aan de huisarts en een kuur lijkt het vandaag weer beter met hem te gaan. Helaas konden we hierdoor vandaag niet met z'n allen naar de kinderkerstmismis (hmmm, wat een aparte benaming). Onze oudste boef ging samen met haar vader. Het lukte na meerdere pogingen enigszins een leuke foto van ons te maken in foute kersttruien om iedereen hele fijne feestdagen te wensen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten