zaterdag 10 december 2016

Supersufferd

Voor de kindjes naar bed gaan, leest manlief ze trouw een of twee verhaaltjes voor. Daar zijn onze boefjes alle drie erg aan gehecht. Een tijd geleden las manlief een testversie van een verhaal over Flop voor aan de oudste boef. Ze vond het helemaal geweldig. Flop fietste naar school met haar moeder, die een onvoorzichtige automobilist uitmaakte voor Supersufferd. Flop nam dit woord natuurlijk maar al te graag over. 
Vandaag kwam de schrijfster van het boek "Dit is Flop", Annemieke van Leeuwen, in de plaatselijke boekhandel om verhaaltjes voor te lezen. Manlief en oudste boef wilden dit natuurlijk niet missen. De schrijfster is ook nog eens een oud-klasgenoot van manlief, dus dat maakte het extra interessant. 
Helaas voor Annemieke, maar gelukkig voor ons was het niet druk. De dochtertjes van de schrijfster waren er en haar man, maar dan hield het ook al snel op. Onze boevendochter deerde dit niets. Ze kleurde er lustig op los, luisterde naar de voorgelezen verhalen en kletste gezellig met de schrijfster. In het boek was de supersufferd zelfs nog wat ruiger geworden: supersukkel. Dat vond ze helemaal stoer om te kunnen vertellen thuis. 
Vanavond moesten natuurlijk alle overgebleven verhalen voorgelezen worden. "Dit is Flop" is een echte aanrader! Geen opmerkingen:

Een reactie posten