woensdag 28 december 2016

Orientalis

Zoonlief en ik wisten ons vandaag bij elkaar te rapen om samen met onze boevendochters en hun vader mee te gaan naar het 'Feest van licht' in het museum Orientalis (voorheen het Bijbels openluchtmuseum) in Nijmegen.


We bezochten eerst de tentoonstelling van verschillende kerststallen over de hele wereld. De ene stal was nog kleurrijker dan de andere.Buiten was alles verlicht. De paraplu's, bloemen en skippyballen gaven een grappig effect in het bos. Helaas hebben we de verlichting niet meer tegen de avond kunnen bekijken.
Voor de kinderen was er ook een kinderkerstkermis (en wij maar denken dat de kinderkerstmismis al een bijzondere benaming was). Ze konden een ritje maken in de draaimolen, op de arrenslee zitten, grabbelen in de ton en marshmallows roosteren.

Op de route door het bos stonden steeds houten schuurtjes, de zogenaamde KunstKerstKijkKast (en weer een bijzonder woord rijker ;)


Tot slot wandelden we door de romeinse straatjes en we konden hier in één van de huizen nog wat knutselen. Hier had onze oudste dochter het meest naar uitgekeken.
Zoonlief kreeg het erg koud en begon zich weer wat minder fit te voelen. Inmiddels hadden we ons eigen kindeke in doeken gewikkeld.


We besloten de lampionnenoptocht aan ons voorbij te laten gaan en keerden huiswaarts om lekker op te warmen bij de open haard. Morgen gaan we samen maar eens een dag goed uitzieken met wat filmpjes op de bank, warme drankjes en een heleboel tissues binnen handbereik. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten