zondag 27 november 2016

Sint gezelligheid

Wat was het een spannend weekend voor onze boeven! Sinterklaas hield de gemoederen al enige tijd flink bezig hier in huis. Gisteren en vandaag konden de kinderen de gasten uit Spanje van dichtbij bewonderen.
De pret begon gisteren meteen na de "voetbaltraining" van zoonlief. De Goedheiligman bracht een bezoek aan de school van manlief. Met zo'n twintig andere kinderen zaten onze kleintjes braaf te wachten. Meteen bij de entree van de Sint wilde ons kleinste Pluisje hem wijzen op haar konijnenjurk, ook al vond ze "Klaasje" toch wel wat spannend. Alle kinderen kregen meteen een Pietendiploma, maar dat moest nog wel geldig verklaard worden. Door spelletjes te doen en opdrachten te vervullen konden ze stempels verdienen, waardoor het diploma officieel erkend zou worden.


Er werd dan ook driftig gekleurd, geklommen en gesnoept, want dat waren de belangrijkste Piet-vaardigheden. Toen onze boefjes bij Sinterklaas mochten komen, waren de oudste twee al zo gewend, dat ze best wat durfden te vertellen. Wat was ons mannetje blij met zijn cadeaus. Hij straalde van oor tot oor. Het was echt een heerlijke ochtend.
Die middag moesten we nog wat voorbereiden voor het familieprogramma van vandaag. Manlief deed een poging om het huis enigszins opgeruimd te krijgen, terwijl ik de boodschappen voor mijn rekening nam. Bij thuiskomst bakte ik met zoonlief een authentieke pepernotentaart. Ons manneke houdt zo van bakken. Als hij zelf maar niet hoeft te proeven...


De kindjes keken het Sinterklaasjournaal en de schoenen werden nog een keertje gezet. Manlief had bij het Sinterklaasjournaal gezien, dat Sinterklaas gedichtjes aan het schrijven was en er vliegtuigjes van vouwde. Hij maakte voor onze boefjes namens de man met de mijter een vliegtuiggedichtje.
Vanochtend was het al vroeg bal. De twee grootste boeven vonden het gedicht en weer een cadeautje. Het moest dus echt wel Sinterklaas zelf zijn geweest. De drie zorgenvriendjes vielen gelukkig goed in de smaak. Vooral de "piratenuil" (zo noemde hij zijn cadeautje) van zoonlief.
De boefjes keken enorm uit naar de komst van de ooms, tantes, neefjes en nichtjes. Rond half elf zat het huis vol en een half uurtje later werd er op het raam gerammeld. Drie vrolijke zwarte Pieten maakten met een aantal goed gevulde zakken hun entree. Niet alle kinderen geloven meer in het bestaan van de Goedheiligman, maar gelukkig speelden ze allemaal het spel goed mee. Alle kindjes werden door de geweldige Pietjes even in het zonnetje gezet. Er werd gezongen en gedanst, het was echt een feestje. De pepernotentaart viel goed in de smaak (vooral bij de liefhebbers van mega-zoet). De kinderen konden nog even heerlijk met hun cadeautjes en met elkaar spelen, alvorens de ooms thuis naar de finale van de Formule 1 wilden gaan kijken.


Voor ons ging het programma nog even verder. We vertrokken naar een feestje van een lief vriendje. Daar kon onze oudste boef heerlijk met de oudere meiden schooltje spelen, terwijl de kleintjes zich goed vermaakten met de Playmobil. Ook hier was het weer beregezellig.
Nog een week genieten we van alle Sintpret. Het maakt ons niet uit welke kleur de Pietjes hebben, als het maar gewoon zo gezellig blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten