zondag 11 december 2016

Oh dennenboom, oh dennenboom

De Sint en zijn Pieten zijn inmiddels een paar dagen op hun weg terug naar Spanje. Gisteren vonden we het dan ook een geschikte dag om de kerstboom te halen (en we waren niet de enige met dit idee...). Zoals ieder jaar is dit de taak van de mannen. Met z'n drieën gingen ze op pad om een grote dikke boom uit te zoeken.
Dit is niet de enige traditie rondom kerst. Net als voorgaande jaren (20132014 en 2015) mochten de boefjes een nieuwe kerstbal uitzoeken. Onze oudste boef koos een sierlijke eenhoorn en voegde die toe aan haar inmiddels aardig groeiende collectie, waarbij vooral de kleur roze de boventoon voert.Zoonlief kreeg een voetbal, omdat hij in het jaar 2016 begon met voetbal. 


Nu mocht hij voor het eerst zijn kerstballen zelf in de boom hangen. Hij vond het nog best lastig om de touwtjes goed in handen te houden. Het onvermijdelijke gebeurde dan ook. Hij liet per ongeluk zijn robotkerstbal uit zijn handen glippen. Zo sneu om te zien dat hij hier ook echt van ontdaan was. Hij vroeg dan ook of ik hem alsjeblieft weer kon lijmen. Helaas waren zijn benen niet meer te redden. Nu hangt er een halve robot in de boom, maar wel één waar ieder jaar een verhaal aan vastzit. Zoonlief was ook meteen genezen van het zelf ballen ophangen. Bij iedere kerstbal vraagt hij nu of deze breekbaar is. Gelukkig hebben we het blog nog om hem de foto te laten hoe hij er in zijn geheel uit heeft gezien ;)


Voor ons kleinste boefje was daar (natuurlijk) nog een flamingo ('Min-go'). 


We hadden nog een verrassing voor de boefjes. Toen we tijdens de afgelopen vakantie in EuroDisney waren, zagen we al prachtige kersthangers. Terwijl de twee oudste boeven met hun vader in de attractie van 'Sneeuwwitje' gingen, zocht ik alvast met kleine pluis drie mooie hangers uit. Voor onze oudste boef werd het een hanger van Sneeuwwitje, onze boevenvriendje kreeg er een van Mickey Mouse en voor ons kleinste boefje kozen we Bambi.
Ons kleinste boefje vindt het weer ontzettend gezellig en kijkt haar ogen uit met al dat glinsterende spul. Nu maar hopen dat we haar dit jaar niet zullen betrappen als ze besluit aan de ballen te komen (vorig jaar was de verleiding te groot).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten