zondag 26 november 2017

Het kasteel van Sinterklaas

Drie weken geleden zetten we de wekker om 00.00 uur. We wilden de boefjes verrassen met een bezoekje aan het kasteel van Sinterklaas in Helmond. We wisten na twee verwoede pogingen in eerdere jaren, dat de kaartverkoop razendsnel zou gaan en we hadden gelijk. De volgende ochtend waren alle weekendkaarten om 6.30 uur al uitverkocht. Gezien de spanning rond deze dagen, hadden we de boefjes nog maar niet over dit uitje verteld. Vanmorgen na de zwemles werden de boefjes ingelicht en we reden naar Helmond. We werden onthaald door wel honderd Pieten (zoonlief had ze geteld).



Na drie keer 7 minuten wachten, mochten we het kasteel betreden. We werden door Wegwijspiet naar de slaapkamer van de Pieten gebracht. Hier mochten de boefjes in een kring gaan zitten met de Pieten en deden ze een doorgeefspel. Zoonlief stond liever veilig tussen de stapelbedden en keer toe.




Na de slaapzaal gingen we naar de bakkerij, waar de boefjes hielpen met het draaien van pepernoten.




De volgende kamer vonden de boefjes erg interessant: de pakjeskamer (ook wel de schatkamer genaamd). Een kamer gevuld met allemaal speelgoed.



We namen ook een kijkje bij de Pietenschool, waar we hebben leren Pietenrekenen (dit is rekenen op z'n Piets). Wisten jullie dat 1 + 1 = raam is? De boefjes kunnen jullie uitleggen hoe deze Pietensom werkt (net als 1+1+8=)



Na de Pietenschool mochten ze een kijkje nemen in de werkkamer van Sinterklaas. Ons kleinste boefje was nu helemaal gewend aan de Pieten en durfde steeds dichterbij ze te komen zitten.



Wat waren ze verrast toen de kleine deur van de werkkamer open ging en Sinterklaas zelf naar binnen kwam. Hij vertelde wat over zijn werkkamer en daarna mochten ze zelfs een kijkje nemen in zijn slaapkamer. Ons kleinste boefje zat ook hier geïntrigeerd naar te kijken. Ze besloot de ring van Sinterklaas nog even goed te bekijken.



Hierna bracht de Wegwijspiet ons weer via het grote schilderij in de gang naar de uitgang van het kasteel. Ze kregen nog een zakje pepernoten mee voor thuis en ze mochten bij hem uit de kar nog een mandarijn of appel pakken.



Buiten zeiden we nog even gedag tegen Amerigo en reden vervolgens naar de verjaardag van een vriendje. Wat een feestdag weer!





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten