woensdag 15 november 2017

De laatste ronde

Gisteravond stond de laatste traktatie op de planning. Vandaag mocht zoonlief trakteren op school. Hij wist al helemaal hoe hij het feestje in de klas wilde vieren. Hij wilde het liedje 'Hiha hartelijk gefeliciteerd' horen, grabbelen in de grabbelton en dan hopen dat hij een speelgoedsmurf zou grabbelen (geen idee waarom).
Zaterdag viert ons boevenvriendje zijn kinderfeest in het thema 'Piraten'. De traktatie maakte ik daarom alvast in stijl.


Al vroeg werd er gezongen en gesnoept van de traktatie. Meestal houd ik wel rekening met een gezonde traktatie, maar het oog wilde deze keer ook wat. Om 9.00 uur zaten de kinderen al aan hun koekje met chocolade (oeps). Helaas kon dit niet anders met de planning van de klas. 
Zoonlief mocht op de stoel van de juf gaan zitten en kreeg een prachtige feestmuts op. Hij heeft deze thuis de hele middag opgehouden. Hij voelde zich eigenlijk vandaag pas echt jarig. Iedereen sprak hem aan en hij genoot zichtbaar van de aandacht die hij kreeg, ook al was het best spannend.Na het zingen, grabbelen (en ja hoor, hij had een smurf te pakken), de kaarsjes van de taart uitblazen, het blazen van bellen en het uitdelen van de traktatie, was het voor kleine pluis en mij tijd om weer naar huis te gaan. Thuis werd er door ons boevenvriendje nog vaak naar het gemaakte filmpje gekeken. Zaterdag pakken we nog één keer voor hem uit met zijn vriendjes en vriendinnetje en dan mogen de verjaardagsspullen echt weer de zolder op om er pas in juni weer vanaf te komen. De slingers en ballonnen zullen zondag vervangen worden voor de Sintspullen. De spanning zal bij de boefjes nog volop door blijven gaan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten