woensdag 8 november 2017

8 jaar

Vandaag werd om 10.10 uur onze oudste boef 8 jaar. De spanning bouwde zich de afgelopen tijd aardig op. Soms wist ze zich met zichzelf even geen raad. Vanmorgen stond ze om 4.30 uur al te trappelen naast ons bed. Helaas moest ze toch echt even wachten tot we allemaal wakker waren om naar beneden te gaan voor het geven van de cadeautjes. We hadden alles de avond ervoor klaargezet.


Al mokkend besloot ze terug naar haar kamer te gaan. Na een klein uurtje kwam ook ons kleinste boefje haar bed uitgeslopen.  We wilden eerst op zoonlief wachten, dus kleedden we ons eerst allemaal aan. Zoonlief werd al snel wakker van het gerommel. Waar ze normaal alle tijd nemen voor het aankleden, waren ze nu erg rap. Dochterlief wist al helemaal wat ze aan ging trekken, inclusief de oorbellen die ze ging dragen. Beneden werd dochterlief toegezongen en eindelijk mocht ze dan toch haar cadeautjes open gaan maken.
Voordat dochterlief naar school ging, kreeg ze lieve berichtjes van familie en vrienden. Hierna moest ze echt naar school. Op het schoolplein werd ze warm onthaald door haar vriendinnetjes. Kleine Pluis en ik gingen terug naar huis om de traktatie af te maken, omdat we na een uurtje weer terug naar school moesten om bij het feestje te zijn. Dochterlief is dol op chocolade en Oreokoekjes zijn favoriet. De keuze voor de traktatie was dan al snel gemaakt. Het werden kleine taartjes van Oreokoekjes.


Ook in de klas werd er hard gezongen en genoot ze van alle aandacht. Haar snoetje straalde helemaal.Kleine Pluis was onder de indruk van de feestvreugde in de klas. Ze vertelde dan ook dat ze heel goed naar de juffrouw ging luisteren (hopelijk zal ze dit over een jaartje blijven doen). Zo stoer om op de plek van je zus te mogen zitten.


Dochterlief werd in de klas verrast door haar vriendje. Hij had voor haar een paar rozen geknutseld en chocolade verrassingseieren (hij weet nu al waar vrouwen van houden ;) Dat was natuurlijk even flink blozen. Foto's hiervan mogen aan niemand getoond worden en eigenlijk mogen jullie niet eens weten, dat ze een vriendje heeft, dus mondje dicht.
Na schooltijd was er weinig tijd om te spelen met haar gekregen cadeaus. Ze moest zich snel omkleden, omdat ze naar het kinderfeestje van een vriendinnetje ging. We vieren zaterdag haar kinderfeest en zondag, op de verjaardag van haar broer, vieren we feest met onze familie en vrienden. Ze wilde het feestje van haar vriendinnetje niet missen. In oude kleding brachten we haar weg. Op het programma stond 'graffiti spuiten'. Ze werd in een prachtig pak gehesen en ze ging met de spuitbussen in de weer. Nu nog kijken waar we haar werk op zullen hangen.Tja, en dan heb je na een paar keer knipperen een dochter van 8 jaar oud. Een leeftijd waarbij er geen Barbies en poppen meer op haar verlanglijstje staan, maar een make-up koffer, headset en badspullen van Lush. De discussies worden feller en ze vormt steeds meer haar eigen mening. Ze doet dit alles gelukkig nog met haar lieve hartje en ze wil nog steeds graag met ons knuffelen. Ze kan heel gevoelig zijn en tegelijkertijd steeds stoerder. Al met al blijf je mijn allerliefste oudste boef. Het boefje dat van mij een mama maakte. Iedere dag zie ik je groeien en ik ben super trots op je. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten