zaterdag 30 december 2017

Kerst op de valreep

Het is vandaag de vierde dag na kerstmis (oeps), maar de twee kerstdagen wilden we voor de boefjes echt nog even bloggen. Mochten jullie al klaar zijn met de kerst, dan mag je dit bericht gerust overslaan ;)
De kerstdagen beginnen ieder jaar traditiegetrouw met het uitkiezen van de kerstballen. De boefjes kozen echt zelf voor deze drie items:


Ons kleinste boefje koos een bananenhanger, haar lievelingseten op dit moment. Ook haar zus koos voor iets eetbaars, een ijsje. Het is een ijsje gemaakt van een soort gummi, waar je als een soort stressbal in kunt knijpen. Zoonlief wilde ook wel zo'n "Squisi", maar dan van een sneeuwpop. In plaats van hem in de boom te hangen, vond hij het wel gezellig om hiermee in bed te slapen. Ik had eigenlijk andere ballen voor ze in gedachten, die het afgelopen jaar representeerden. Een piano voor dochterlief, voor zoonlief een krab gezien zijn angst voor krabben na de vakantie in Denemarken en voor kleine pluis iets van chocolade, maar dan houdbaar. Misschien stop ik ze toch nog een keer stiekem in de doos.
Zoonlief ging samen met zijn vader en opa op pad voor de kerstboom. Opgepropt in het kleine wagentje kwamen ze super trots thuis met hun boom.


Ik had in huis nog wat hoekjes in kerstsfeer weten te brengen, waar de boefjes hopelijk vanaf zouden blijven. Ik kreeg net op tijd het kerstgezinnetje uit mijn haaknaald en de huisjes van Jurianne Matter in elkaar gevouwen en gelijmd.Ook dit jaar bezochten we de herdertjesmis met de boefjes op kerstavond. Zoonlief had met zijn klas een ster versierd, die in één van de bomen in de kerk te bewonderen was. Onze oudste boef vond het wel erg jammer dat alle kleine kinderen steeds door de verhalen heen aan het kletsen en huilen waren, haar kleine zusje deed er nog een schepje bovenop. Terwijl er verschillende kerstliederen werden gezongen, besloot zij een ander liedje in te zetten. Ze schalmde het bekende kerstlied: "En we gaan nog niet naar huis", door de kerk. Tsja, ze blijkt steeds meer de humor van haar vader te hebben.


Eerste Kerstdag bleven we lekker thuis. Heerlijk lang in kerstpyjama's spelen en snoepen van heel veel lekkers. Ook opa en oma kwamen even een bakkie doen. Op de bank werden klassieke kerstfilms gekeken en we aten een driegangenmenu, waarbij het niet erg was als de boefjes steeds van tafel gingen. Tussendoor maakten we nog wat foto's van onze kleinste boefjes als Jozef en Maria. Dat viel nog niet mee, want Jozef was niet zo tevreden over zijn kostuum.

Tweede Kerstdag was een gezellige dag met familie. We brachten de dag door in het Dierenbos in Vinkel. Eerst gingen we een potje bowlen en ik bleek een natuurtalent (niet dus). Onze kleinste boefjes sleepten nog behoorlijk wat punten binnen. Misschien moet ik het de volgende keer ook maar met het metalen hulpframe proberen. Na het bowlen haalden we even een frisse neus in de speeltuin en renden sommigen een rondje rond de plas. Tot slot volgde er een heerlijk diner en werden er plannen gesmeed voor een topuitje in het voorjaar.De dagen die volgden stonden in het teken van de voorstelling 'Gijs', waarbij manlief een rol speelde, die hem op het lijf was geschreven. Hij was de mopperende schooldirecteur, die geen moeite wilde doen om een aardige vluchteling op school te houden. Met ons oudste boefje ging ik naar de voorstelling kijken. Het was erg leuk dat er die avond veel vrienden in het publiek zaten. We genoten samen van een mooi verhaal, prachtige muziek en een berg enthousiaste leerlingen. Vanavond nog een laatste voorstelling en dan zijn we allemaal klaar voor de start van een nieuw jaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten