zaterdag 25 november 2017

Dubbel pret

De spanning loopt steeds hoger op. Vannacht kon onze boevenzoon maar moeilijk de slaap pakken: 'Zou er iets in de schoenen zitten?' en 'Komt Sinterklaas morgen echt?'. Uiteindelijk besloot ik maar bij hem te gaan slapen om hem gerust te stellen en ervoor te zorgen dat we straks niet drie boefjes van spanning naast ons bed hadden staan. 
Na deze korte nacht maakten we het huis gereed voor het eerste Sinterklaasbezoek van deze dag. Om 10.00 uur kwamen de ooms, tantes, neefjes en nichtje om het Sinterklaasfeest te vieren. Speciaal voor deze dag maakte ik een witte chocolade pepernotentaart. Voor de boefjes was het lastig om hier niet stiekem al een snoepje vanaf te pakken.


Natuurlijk moest de taart geproefd worden. De kindjes konden nog even gezellig samen spelen, terwijl er al driftig werd uitgekeken naar de komst van de Pieten.Na het zingen van een paar liedjes, kwamen er dan echt twee lang verwachte gasten..... de Pieten. Ons kleinste boefje werd het even te spannend en het huilen stond haar dan ook even nader dan het lachen. Toen ze zag dat ze met pepernoten en snoepgoed gooiden, was haar angst al snel over. Ons boevenvriendje bleef het spannend vinden en dook met zijn knuffelbeer dicht tegen zijn vader aan.
Onze oudste boef vond het enkele dagen ook erg spannend. Zij was vooral bang voor wat Sint en zijn Pieten allemaal over haar zouden zeggen. Hadden ze misschien gehoord, dat ze soms wat brutaal tegen ons was? De tranen vloeiden dan ook rijkelijk en ze had er vooral veel spijt van, dat ze dit zo vlak voor de Sinterklaastijd had gedaan. Gelukkig waren de Pieten positief en ons mopke durfde zelfs bij een van de twee op schoot te gaan zitten.


Wat werd iedereen weer door de Pieten verwend. Ze hadden voor iedereen de mooiste pakjes bij zich en er was veel te snoepen.


Na het uitpakken van de cadeautjes en het uitzwaaien van de Pieten, aten we samen nog wat broodjes en maakten wij ons klaar voor het tweede Sinterklaasfeest op de school van manlief. Toen we op de parkeerplaats aankwamen, zagen ze de Sint en zijn Pieten al lopen op het schoolplein. Dochterlief vroeg zich af of wij nu zo laat waren of dat de Sint vroeg was dit jaar? Bij binnenkomst was de Sint verdwenen. De boefjes mochten samen met de kinderen van de collega's aan de tafels knutselen of een Pietenparcours afleggen. Om beurten mochten ze dan op bezoek komen bij de Sint.


Toen mochten de boefjes bij Sinterklaas komen. Zo dichtbij was toch wel weer heel spannend.
Morgen hebben we weer een volle dag voor de boeg. We beginnen al vroeg met de zwemles, daarna mogen we een bezoek brengen aan het kasteel van Sinterklaas in Helmond en gaan we nog naar de verjaardag van een vriendje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten