maandag 14 november 2016

Quality time

Alle feestjes zijn weer achter de rug. Gisteren hebben de boefjes heerlijk in hun pyjama kunnen spelen met alle gekregen cadeautjes. De basisschool van de boefjes kent voor vierjarige kleuters twee instroommomenten per maand, namelijk de eerste en de vijftiende van de maand. Zoonlief had dus nog precies één vrije dag, voordat hij officieel de grote stap gaat maken. Zijn twee zussen moesten zich wel melden op school en daarom hadden zoonlief en ik het rijk alleen. We besloten het er samen nog even van te nemen en bezochten dierentuin 'Dierenrijk' in Nuenen. Het was er helemaal niet druk. Zoonlief en ik konden de bezoekers die we tegenkwamen op twee handen tellen. We bezochten deze dierentuin al eerder bij betere temperatuur. Deze keer hadden we het voordeel, dat we alles goed konden bezichtigen en dat er zelfs tijd was om met de verzorgers van de dieren een praatje te maken. Zo kwamen we in de stal van de olifanten, die op dat moment nog gevoerd moesten worden. Zoonlief leerde en zag dat niet alleen het paard van Sinterklaas van wortels houdt, maar de olifanten ook.De verzorgers vroegen hem waarom de olifanten zijn lievelingsdieren zijn. Zijn antwoord luidde: "Omdat ze mooi zijn en ze hebben een lange snurf (dit is geen typefout) en een dikke kont". Hier werd smakelijk om gelachen.
Op de route lag een aantal vogelkooien, waar je doorheen kon lopen. De vogels waren al aardig wat mensen gewend, dus ze gingen niet zomaar opzij. Zoonlief vond dit erg spannend en hij hing aan mijn broek om aan de overkant van de kooi te komen en we onze route weer te vervolgen.


Het werd een stevige frisse ochtendwandeling. Ons boevenvriendje had al helemaal door hoe de route ging en hoe hij deze kon aflezen. Voor sommige dieren was het te fris en die lieten zich niet zien.
Andere dieren vonden het gezelschap zo leuk, dat ze allerlei kunsten vertoonden om ons te imponeren. Zoonlief was zelfs wel een beetje jaloers op de ijsberen. Hij vond ze wel erg slim, dat ze in een warm zwembad gingen zwemmen. 


Bij het verlaten speeltuintje haalde zoonlief zijn lunchpakket tevoorschijn. De laatste tijd vindt hij dit erg interessant en hij neemt zijn trommeltje overal mee naartoe.


We bezochten nog de bruine beren, tijgers, leeuwen en wasberen. Toen kreeg ons mannetje het echt koud. Hij wilde alleen nog maar gedragen worden richting de uitgang.We besloten ons nog even op te warmen in het centrum van Eindhoven. We dronken thee en aten een tosti in 'de Bulb'. Om 15.00 uur begon het te regenen en werd het tijd om weer naar huis te gaan. Morgen is het dan echt zo ver. Wat zullen kleine Pluis en ik hem gaan missen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten