zaterdag 12 november 2016

Wat een feestdag!

Wat een dag! Onze jarige boef stond vanochtend vroeg aan ons bed, helemaal jarig en klaar voor een echte feestdag. Zijn grote zus wilde hem natuurlijk meteen feliciteren. Zij kon immers ook niet wachten op alle festiviteiten, die vandaag zouden volgen.
Voordat we aan het ontbijt konden beginnen, moest er natuurlijk wel gezongen worden, een kaarsje uitgeblazen en een tweetal pakjes uitgepakt. Onze boevenzoon had zijn eerste Playmobile te pakken. Er zou vandaag nog veel meer volgen.
Na het voor zijn doen snelle ontbijt ging ons manneke met zijn vader en grote zus naar Kicks 'n Sticks. Dit is een soort voorbereiding op het echte voetballen. Spelenderwijs leren de jongens een heleboel. Super leuk, maar erg vermoeiend. Vaak ligt hij al halverwege de training uitgeput op de grond. "Ik ben echt kapot", of "ik ben zooo moe", zijn de wekelijkse opmerkingen. Dit keer moest hij wel extra zijn best doen, omdat zijn zus hem kwam aanmoedigen. Deze meer dan persoonlijke manier van coachen was hij nog niet zo gewend.
Na de voetbaltraining ging ik met de oudste boef naar de balletles, terwijl manlief thuis de honneurs waarnam. Met de twee kleintjes keek hij voor de buis naar de aankomst van de Goedheiligman in Maassluis. Alsof het allemaal nog niet spannend genoeg was. Gelukkig bleek alles goed te komen met de stoomboot en alle cadeautjes.
Daarna kon het feest beginnen. Wat zijn onze boefjes verwend. Ze konden haast niet wachten met het uitpakken van alle prachtige presentjes. Gelukkig kunnen ze morgen lekker een dagje bijkomen met hun nieuwe speelgoed. Het werd een fijne middag. De kinderen konden lekker een frisse neus halen buiten, binnen was het gezellig druk. Onze boeven hebben fijn kunnen spelen.
Een beetje vermoeid, maar meer dan voldaan ploften ze alle drie in hun bed. Daar wordt wat afgesnurkt op dit moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten