zaterdag 5 november 2016

Heksenbal

Om 5.30 uur hoorden we voetstappen van boven naar beneden gaan en weer terug. Ongeveer 10 minuten later hoorden we weer iemand van boven naar beneden gaan en terug. Onze oudste boef was al een tijd wakker en kon niet meer slapen. Ze had zich al enkele dagen zo verheugd op deze dag. Van de spanning had ze zelfs geen trek en daarom sloeg ze het ontbijt over. Om kwart over twaalf was het zover. Ze mocht trakteren bij ballet, alvast voor haar verjaardag.


Na de balletles reden we naar huis voor een kledingwissel. Haar balletpak maakte plaats voor een heksenjurk. Haar vriendinnen mochten zich bij binnekomst ook verkleden als heks. Zoonlief testte in de middag de hoeden met pruik.De heksen konden fantastisch toveren. Ze hadden allemaal een cadeautje voor de jarige weggetoverd. Na het terugtoveren van de cadeaus, het toezingen van de jarige en het drinken van groene toverdrank sneden we een spinnentaart aan en smulden er lekker van.


We hadden net een regenbui achter de rug en het zonnetje liet zich even zien. We besloten eerst de buitenactiviteiten te doen, voordat een nieuwe bui zich zou aandienen. We begonnen met een speurtocht. De gemene heksen hadden kabouters in spinnen betoverd. De meiden moesten een drank maken, die de betovering weer zou verbreken. De ingrediĆ«nten lagen echter over de hele tuin verspreid en moesten eerst allemaal gevonden worden. 


Manlief maakte het extra spannend door in de ketel een rooktablet te doen.


De heksen wisten alle ingrediĆ«nten te vinden en 'hokus pokus pilates pas, ik wou dat alles weer normaal was'. 
Hierna volgde de bezemstelenrace en een krijsspel. De heksen verstoppen zich. Heel af en toe hoor je ze krijsen en de andere heksen moeten goed luisteren om de krijsende heks te vinden.


Na een drink-en snoeppauze gingen we binnen verder. Bij de bouwmarkt kocht ik een sierlijst, die door manlief in stukken werd gezaagd. De heksen mochten deze schilderen en voorzien van glitters of ander knutselmateriaal. Nu hadden ze allemaal een toverstok. De winkels liggen al vol met kerstballen, dat kwam nu wel goed uit. Ik haalde een paar plastic, doorzichtige ballen. Door de meiden werd deze van glitter, verf en plakkers voorzien. Tot slot konden ze nog spinnen knutselen met touw en chenilledraad, maar de tijd begon al te dringen. Om 17.00 uur werd het echt tijd om een hapje te eten.
We begonnen het menu met heksensoep (soep waarin we roze kleurstof roerden).


Het hoofdgerecht bestond uit wormen (kreukelfriet) met drakenbloed (ketchup) en/of slakkenslijm (mayonaise). Tot slot maakte ik voor alle kinderen een kleine geleipudding. In de pudding zat een kleine nepspin. Best spannend om hiervan te eten.


We hadden eigenlijk nog meer activiteiten op het programma. Zo maakte ik voor alle kinderen nog een eigen toverboek om spreuken in te schrijven. Deze mochten ze na afloop mee naar huis nemen, net als de toverstok, de toverbal, een ketel en een verdiend heksendiploma.
We brachten alle kinderen met een volle buik weer naar huis. Bij thuiskomst werden de pyjama's aangetrokken en de verhalen voorgelezen. Dochterlief luisterde mee naar het verhaaltje van haar kleine zus en viel direct in slaap. Ze heeft enorm van haar feest genoten en is door haar vriendinnetjes enorm verwend. 
Op naar het volgende feestje.Geen opmerkingen:

Een reactie posten