woensdag 23 november 2016

Sint spanning

De oude wijze man en zijn vrienden zijn ruim anderhalve week in ons land. Op de verjaardag van ons boevenvriendje meerde hij aan in Maassluis. Door het feestgedruis kregen de boefjes er die dag niet veel van mee. De dagen ervoor werd er om stipt 18.00 uur afgestemd op NPO3 voor het Sinterklaasjournaal. Zoonlief vond het verhaal al meteen erg spannend. Hij wilde niet kijken naar Pietje Puk (een klein en behendig pietje). De dagen erna riep hij steeds dat hij niet wilde kijken naar Dieuwertje Puk. Hij bedoelde hiermee Dieuwertje Blok of Pietje Puk. Gelukkig begon hij het toch wel leuk te vinden, nadat hij een paar keer verplicht met zijn zussen mee moest kijken. Ook op school kijkt hij het programma vrolijk met de klas mee.
Vorige week werden de verjaardagsslingers opgeruimd en werd het huis in sinterklaassfeer gebracht. Dochterlief nam de decoratie op de ramen voor haar rekening.


Op maandagavond kwam opa Piet op de koffie. Hij zag de tekeningen van dochterlief op het raam en ging zelf ook eens met de krijtstift aan de gang. Je kunt wel zien dat hij vroeger voor bordschrijven een tien verdiende ;)


Dochterlief keek de volgende ochtend wat raar op. Iemand had getekend bij haar tekening en papa en mama waren het niet....

Afgelopen zondag was het dan zover. Sinterklaas en zijn Pieten kwamen aan in ons dorp. Omdat het weer onstuimig was, werd hij onthaalt in het partycentrum bij ons om de hoek. Het was er binnen echter enorm druk. Op aanraden van een nichtje van manlief bleven we buiten staan. Zij wist ons te vertellen dat Sinterklaas en zijn Pieten met een koets zouden arriveren. Als we buiten zouden wachten, dan konden we hem rustig naar binnen zien gaan. Aangezien het droog was en de temperatuur oké, bleven we daar op hem wachten. Ons geduld werd beloond. Onze boefjes konden ze heel goed aan zien komen. Ze konden zwaaiden en handenvol pepernoten ontvangen.Nadat ze hem buiten hadden begroet, wilden de boefjes snel weer naar huis. Het kleine zusje was bij haar vader thuis gebleven. Zij had een ander idee over de aankomst van Sinterklaas met de stoomboot. Thuis pakte ze het piratenschip van haar broer en besloot de stoomboot aan te vallen.


Inmiddels raakt ze gewend aan de man met de lange baard en roept ze naar iedere afbeelding 'Klaas' en vraagt ze om de haverklap om 'nootjes'. Zoonlief is niet dol op pepernoten. Hij heeft ze allemaal weggegeven aan zijn zussen, alleen de tumtumsnoepjes bewaarde hij voor zichzelf. De pepernoten lust hij dan niet, het bakken van deze kruidnootjes vindt hij wel geweldig. Er werd deze week al flink geoefend met het draaien en op de plaat drukken.
Naast de pietenmutsen met hun eigen naam, kwamen ook de andere verkleedspullen van de Sint tevoorschijn. Onze oudste boef vindt het nog steeds heerlijk om zich te verkleden. We hebben haar als Amerigo al flink horen hinniken en ook haar rol als Sint wordt serieus genomen. Zo werd haar broertje al in de zak gestopt om naar Spanje te sturen. 


Gelukkig mocht hij er snel weer uit en konden ze verder gaan met het inpakken van cadeautjes. Aankomend weekend staan er een gezellige sinterklaasfeestjes op het programma. Eens kijken of ze straks ook zelf iets durven te zeggen tegen de Sint en zijn Pieten. We houden jullie op de hoogte.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten