donderdag 10 november 2016

Feestelijk afscheid

Drie en half jaar bezocht ons mannetje het kinderdagverblijf. Het eerste jaar was hij samen met zijn grote zus. Toen zij naar de basisschool ging, kwam zijn kleine zusje hem vergezellen. Vandaag werd het tijd om afscheid te nemen van zijn vriendjes, vriendinnetjes en lieve juffen. Gelukkig was het niet alleen maar een droevige gebeurtenis. Zijn verjaardag werd ook uitbundig gevierd.
Zijn feest begon direct bij binnenkomst bij de Berenclub. Dit is het klasje waar hij het laatste half jaar op donderdagochtend zat om alvast te wennen aan schoolse activiteiten. In de middag vierde hij zijn verjaardag- en afscheidsfeest bij de Wasberen, zijn eigen groep, waar ook zijn zusje zit.
Ons boevenvriendje gaf in de ochtend al aan, dat hij wel de kaarsjes van de taart ging uitblazen, maar dat hij geen taart ging eten. Hij had het hele verjaardagsritueel al bedacht.

Er kwam nog een grote verrassing voor ons vriendje. Een half jaar geleden moest hij afscheid nemen van zijn juf. Ze hadden echt een klik samen en ons boevenvriendje heeft nog héél vaak aan haar gedacht. Speciaal voor zijn laatste dag kwam ze op visite, zo lief!
Ook zijn kleine zusje feestte er lustig op los. Ze zong en klapte het hardst van allemaal. Ze was duidelijk trots op haar grote broer, die op de stoel mocht staan en cadeautjes en knuffels in ontvangst mocht nemen.
Na het uitdelen en opeten van de traktatie was het echt tijd om afscheid te nemen. Zoonlief wist dit op allerlei manieren uit te stellen (nog een extra knuffelrondje, speelgoed dat nog even op zijn plek moest, een schoen die niet aan wilde). Alle kinderen en de juffen gingen bij het grote raam staan om zoonlief uit te zwaaien. Gelukkig is het geen definitief afscheid. Zijn zusje speelt er nog anderhalf jaar en hij zal haar vast wel eens met ons ophalen of wegbrengen. 
De traktatierondes zitten er eindelijk op. Zijn echte verjaardag en het vieren met familie en vrienden volgt nog zaterdag. Daarna zal de rust wederkeren (oh nee, dan is de Sint weer in het land).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten