zaterdag 29 oktober 2016

Herfstvakantievoorstellingen

Heerlijk, die herfstvakantie. Naast de feestjes en uitjes vond manlief het leuk om de boefjes mee te nemen naar verschillende theaters. Ook voor mij had hij een bijzondere voorstelling gevonden. 
Laten we beginnen met de kleinste boefjes. Tijdens de vakantiereis naar Frankrijk afgelopen zomer genoten alle boeven met volle teugen van de film van Woezel en Pip en de sloddervos. Dit verhaal is nu te zien in het theater met vrolijke liedjes, mooie decors en een echte sloddervos. Natuurlijk waren de hondjes Woezel en Pip zelf ook van de partij. Dat was genieten voor de twee sloddervosjes, die ademloos hebben zitten kijken naar de show. Het was de eerste keer, dat ze tijdens een voorstelling niet bij manlief op schoot zijn gekropen. Er was dan ook veel te veel te zien en te horen. 


Gisteren trakteerde manlief mij op een avondje Amsterdam, maar dan anders. De voorstelling "Kiss of the Spiderwoman" wordt gespeeld in Het Zonnehuis in Amsterdam-Tuindorp. Opa en oma waren zo aardig om onze boefjes naar bed te brengen, zodat wij samen naar het theater konden gaan. Het was een prachtige musical over twee mannen, die gevangen zaten in een Argentijnse cel. De een zat vast vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Het is een kleinschalige productie met fantastische spelers: Rene van Kooten, Alex Klaassen en Marjolijn Teepen. Wij hebben samen heerlijk genoten.
Vandaag werden oudste boef en haar vader met nog meer muzikaal vuurwerk verwend. Een meisje van de school van manlief speelt in De gelaarsde kat in het Eftelingtheater. Zij was zo lief om mijn boeven uit te nodigen voor de voorstelling van vanmiddag. Als een roze lapjeskat ging onze stoere dochter met papa op pad. 
Wat zijn ze verwend vanmiddag. De voorstelling was echt een feest. Een vrolijk verhaal, uitstekende acteurs, leuke liedjes en heel veel katten. De aankleding en ambiance is altijd al prachtig in het Eftelingtheater. Dat is ook dit keer het geval. Het is dan extra leuk om een bekend gezicht op het podium te zien stralen. Ze kwamen ogen en oren te kort, het was echt geweldig. 
Na afloop vond dochterlief het prachtig, dat ze de podiumkat nog even kon spreken. Enigszins verlegen gaf ze haar het bosje bloemen. Vol verhalen kwamen de boeven thuis. Natuurlijk moest de cd meteen worden opgezet. Dochterlief miauwde al meteen driftig mee.  
Geen opmerkingen:

Een reactie posten