zondag 24 juli 2016

Konijn vermist

De boefjes waren hier twee dagen in rep en roer. Twee konijnen waren op mysterieuze wijze uit het hok ontsnapt. Het witte konijn kreeg opa dezelfde dag nog gevangen. Het bonte konijn van onze oudste boef was echter nog niet teruggekeerd. De zoektocht naar het konijn werd door de boefjes in gang gezet: het jachtseizoen werd geopend. Ze bedachten allerlei manieren om hem te lokken. Zoonlief en Pluis en gingen op pad met een toeter. Zoonlief had bedacht dat het konijn misschien wel op het geluid van de toeter af zou komen. Mij leek juist het tegengestelde het geval, maar ach, ze waren er even zoet mee. Pluis moest hem onder de struiken roepen.Helaas kwam het konijn niet tevoorschijn. Onze oudste boef had een ander idee. Ze trok een jurk aan met een konijn erop en deed een haarband met bloemen in. Hier zou het konijn misschien op af komen.


Kleine Pluis kwam uit de schuur met een tentstok, die ze volgens zoonlief wel kon gebruiken als hengel om het konijn te vangen.


Terwijl ik met oma stond te praten, zagen we het konijn voor de vogelkooi zitten. Met vijven probeerden we hem in te sluiten. Uiteindelijk kreeg opa hem te pakken. Opa werd hierbij nog wel gekrabd door het konijn in het nauw, maar hij zit weer veilig bij zijn broertjes en/of zusjes.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten