zondag 6 december 2015

Pakjesavond

Wat was het gisteren een spannende dag. 's Ochtends werd er door dochterlief tijdens de balletles gedanst met de pieten en zelfs de Sint kwam op bezoek. Na de laatste 5 december-boodschappen kwamen opa en oma op visite. Na dit lieve bezoekje maakten wij snel het avondeten klaar. De boefjes begonnen al wat moe te worden. Onze oudste boef kreeg het koud en wilde het liefst in bad en naar bed. Van het eten maakten we iets bijzonders. Van een wrap werd de zak van Sinterklaas gemaakt. Na een middagje snoepen van pepernoten en de spanning hadden de boefjes helaas niet zo'n grote eetlust.


Zoals verwacht gingen de boefjes naar boven om hun pyjama's aan te trekken. Eenmaal boven ontdekte ik, heel dom, dat ik de pyjama van ons oudste boefje nog beneden had laten liggen. Ik wist dat ze niet alleen naar beneden zou durven om deze te gaan halen, maar dat ze hier haar broertje voor zou weten te strikken. Samen liepen ze terug naar beneden en daar stonden drie pakjes, voor ieder boefje één.


 
We hoorden ze bovenaan de trap samen de dozen bekijken. Ze keken voor wie de pakjes waren en overlegden samen of ze deze open zouden maken. Ze besloten toch maar eerst ons te roepen. Wij kwamen met het kleinste boefje al aangesneld. De drie pakjes werden open gemaakt. Aangezien ons oudste boefje het koud had, vonden de twee oudsten dat we de open haard aan moesten maken. Toen manlief deze open deed, lag er een brief in.
 
 
In de brief stond dat er nog meer pakjes in de gang stonden. Dochterlief rende naar de gang en vond hier de zak met cadeautjes (dit hebben we alleen op film staan). De grootste wens van zoonlief was de brandweerauto van Sam. Hij had al tijden geroepen dat hij deze van de Pieten wilde hebben. Hij was dan ook lichtelijk teleurgesteld toen de Pieten deze niet bij zich hadden op het werk van manlief en op school. Nu zat deze er wel bij. De verpakking moest er héél snel af, want hier had hij al zo lang op moeten wachten.
 
 
Zoals bij bijna alle meisjes is de Disneyfilm 'Frozen' een grote hit. Het eerste cadeau voor haar was dan ook het ijsbergspel.
 
 
Ons kleinste boefje vermaakte zich vooral met het papier en liet haar grote zus alles voor haar uitpakken. Zij vond het vuur van de open haard veel interessanter en wilde uiteindelijk naar bed.
Vanmorgen werden de nieuwe warme huispakken aangetrokken en hebben ze de hele dag intensief met hun nieuwe speelgoed gespeeld.
 

 
Kleine Pluis vond de doos van haar cadeau wel erg mooi. Ze kon er bovenop staan, zitten en zelfs vanaf glijden.
 
 
De boefjes waren het afgelopen jaar vast heel lief geweest. Ze kregen alle drie een spel. Naast het Frozenspel kregen de andere boefjes het spel 'Dier op dier' en de smartgame 'Drie biggetjes'. Ook kregen ze ieder een prachtig boek. Onze oudste boef kreeg het boek 'Atlas' van Aleksandra en Daniel Mizielinska, onze boevenzoon kreeg 'Het dierenboek' van Scott en Broom en het kleinste boefje kreeg het mooie dierenboek 'De dieren' van Ingela. Met de helikoper van Playmobil, de playshapes van Miller en Goodman en zelf stiften maken van Crayola is het toch een indrukwekkende cadeautafel geworden.
 
 
Niet alleen de boefjes werden door Sinterklaas en zijn Pieten verwend. Manlief kreeg nieuwe schoenen, een vulpen en een boek van Youp van 't Hek. Ik had me dit jaar ook gedragen en kreeg de nieuwe cd van Adele en Marco Borsato. Ook mocht ik boeken van Isa Hoes en Kim van Kooten ontvangen en scharen van Hay. Toen ik een prachtige doos kleurpotloden opende, wist dochterlief meteen te vertellen, dat we die samen in de vakantie wel meester zouden maken. Dat wordt oppassen dus.
We hebben vandaag een paar keer 'Dank u Sinterklaasje' geroepen. Alle spullen van deze Goedheiligman en zijn Pieten werden weer opgeborgen. Manlief vond het eigenlijk ook al tijd om de kerstboom te gaan halen. Hij staat hier nu nog kaal in de pot. De komende week zal deze zijn prachtige kleuren gaan krijgen. Hier kom ik de komende dagen vast nog op terug.
 
 
 
 
 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten