woensdag 23 december 2015

Dagje Utrecht

Voor haar verjaardag had ik mijn zus een dagje uit gegeven. Vandaag ging ik met haar lekker op pad in Utrecht en deden we kerstinkopen.


Manlief leek het een aardig idee om ook de Domstad aan te doen. Hij ging met de boeven naar het Spoorwegmuseum. Dat bleek een uitstekende keuze, zeker omdat op dit moment daar het Winter Station is opgesteld.
 

Bepakt en bezakt, ene dochter aan de hand, zoon in de buggy en andere dochter in het bakkie trokken ze door dit geweldige museum.


Bij binnenkomst trok de gigantische kerstboom natuurlijk meteen de aandacht.


Maar ook de bijzondere koffers moesten meteen geïnspecteerd worden. Prachtige miniatuurtreintjes reden door de verschillende koffers. Dat was meteen een goede binnenkomer.Na een rondje in de carrousel werd het tijd voor een eerste bijzondere attractie: de grote ontdekking. Via een lift daalden ze af en ze gingen letterlijk terug in de tijd. De boeven vonden het geweldig om een koptelefoon op te krijgen met een kastje. Het viel toen niet meer mee om ze weer terug te krijgen in buggy en bakkie.
De oudste boef wilde dolgraag even gaan schaatsen. Nu had ze geluk, dat een oude middelbare schoolvriend van haar vader even koffie kwam drinken met de boeven. Deze (kerst)sterrenkenner (voor de Klokhuisfans ook een echte tv-ster) ging graag even een rondje met haar schaatsen. Ze genoot met volle teugen, terwijl haar broer en zus haar vanaf de kant aanmoedigden.Ze genoten ook van het ritje in de Jumbo-express. Bij thuiskomst probeerden ze mij te foppen met het verhaal dat dit treintje over de kop ging.


Ze gingen even los bij de glijbanen, waar de kleinste van het stel vrolijk toekeek, hoe haar broer en zus op alle mogelijke manieren naar beneden kwamen. Ze schrok wel ontzettend van de Busquitos. Dit fantastisch muzikale kwartet wilde haar verrassen met een persoonlijke "Stille nacht", maar daar was mevrouw niet van gediend. Ze zette het op een gillen, waar zelfs broerlief van onder de indruk was. De muzikanten kozen snel een andere (minder gevoelige) muze. Ze smulden van de poffertjes en keken ademloos naar de voorstelling in het theatertje.


Je kon ook een wens op de houten muur spijkeren. Dat lieten de boeven zich geen twee keer zeggen. Er werd lustig op los getimmerd.


Op internet had manlief nog een grappige afsluiter gevonden. Shopping Mall "The Wall" heeft tijdens de kerstvakantie een prachtig event centre speciaal voor kinderen. Hier konden de boeven zich even helemaal uitleven op een heleboel springkussens. Dat was een prachtig einde van een geslaagd dagje Utrecht.

 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten