woensdag 9 december 2015

Dagje Eindhoven

Sinds de geboorte van ons oudste boefje zijn we een kersttraditie gestart. Ieder jaar krijgen de boefjes een eigen kerstbal naar keuze, zodat ze over een aantal jaren een mooie eigen collectie hebben met hopelijk fijne herinneringen. De afgelopen twee jaar schreef ik hier al blogverhalen over. Deze ballen kozen de boefjes uit in 2013 (klik) en 2014 (klik). De collectie begint al aardig te groeien.


Vandaag bracht ik eerst dochterlief naar school, om daarna met de twee kleinste boefjes naar Eindhoven te rijden. We hoefden niet lang rond te neuzen. Na de Primark, waar ik nog nooit eerder was geweest, gingen we naar de Bijenkorf. Op de kerstafdeling stond een kinderboom. Zoonlief keek naar deze boom en wist direct welke kerstversiering hij wilde hebben. Het zal niet verrassend zijn......


Hij is nu dus de trotse bezitter van een brandweerkerstbal. Voor onze oudste dochter zagen we een paar prachtige balletschoenen voor in de boom. We durfden deze wel voor haar mee te nemen. Gelukkig vond ze deze bij thuiskomst prachtig.


Voor het kleinste boefje kozen we het snoephuisje, omdat ze van de boefjes de enige is die dol is op snoepjes en chocolade.


Na deze speurtocht hadden de boefjes wel een lunch verdiend. We gingen naar de Bolb, waarin Sissy-Boy is gevestigd met op de tweede etage 'Daily', waar je terecht kunt voor o.a. lunchgerechten. Hier kwamen we echter voor een uitdaging te staan. De Bolb heeft namelijk geen lift en met een kinderwagen is dat toch echt héél lastig (ik begrijp dan ook niet zo goed, waarom de kinderafdeling en deze lunchgelegenheid zich op de tweede verdieping bevinden). Gelukkig werkten de boefjes goed mee en kon ik ze via de roltrap naar boven krijgen. Met twee rondrennende kleintjes was er geen gelegenheid om eens rustig de kinderafdeling te bekijken. Zoonlief vond het lunchen erg interessant. Hij bestudeerde de lunchkaart uitgebreid en bestelde uiteindelijk een boterham met pindakaas en een appelsap.


Kleine pluis at gezellig van zijn bestelling mee.


Ondanks het feit dat het een enorme onderneming was, hebben we erg genoten van deze heerlijke zonnige dag.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten