donderdag 24 december 2015

Herdertjesmis

Op deze kerstavond bezochten we met de drie boefjes de herdertjesmis in de kerk van ons dorp. Vorig jaar ging ik er nog alleen naartoe met ons oudste boefje, dit jaar gingen we met het hele gezin. Twee weken geleden waren alledrie de boefjes ook mee gegaan, toen we naar de kerststal in de kerk gingen kijken met de klas van dochterlief. Het kindeke Jezus lag nog niet in zijn kribbe. Vanavond werd hij tijdens de mis door de kinderen in een mandje bij het altaar gelegd. Zoonlief vond dit indrukwekkend. Enkele weken geleden heeft hij de film 'Jungle Book' met zijn vader en zus gezien. Hierin ligt Moglie ook eerst in een mandje. Toen het kindje Jezus in het mandje gelegd werd, zei hij ook direct: 'Dadelijk komt de panter'. De komende dagen moeten we hem het verschil tussen deze twee verhalen nog eens uitleggen. Nu hebben we hier wel een hippe pastoor. Sommige kinderen kregen een high five en hij weet de kinderen enorm te enthousiasmeren. Zo vertelde hij het kerstverhaal aan de hand van Legoplaatjes (ik vond ze leuk).


Hij zong uit volle borst en bidt met de kinderen in gebaren. Zoonlief had niet alle gebaren begrepen. In plaats van de handen te kruisen, kruiste hij zijn handen in de boze houding. De kerk was prachtig aangekleed met onder andere schapen, die de kinderen tijdens het klassenbezoek in de kerk hadden gemaakt. Dochterlief vond het erg leuk om die van haar er tussen te zien hangen (ook al was het even zoeken).


Ook buiten in de kerstboom hingen de ballen, die door de kinderen voorzien waren van hartjes. Hier kregen we het hartje van dochterlief niet tussen gevonden.


In de kerk wilde onze oudste dochter graag nog een kaarsje aansteken voor oma Sissy (mijn oma) die overleden is. Sinds het overlijden van de opa van haar beste vriendinnetje wil ze graag meer weten over de dood en vooral veel bij me zijn. Het kaarsje heeft een mooi plekje gekregen.


Tijdens de wandeling terug naar huis bezochten we de jaarlijkse kerststal op het plein. De schapen kunnen er de komende dagen geaaid en gevoerd worden.


En ook het knikengeltje, zoals de boefjes haar noemen, staat er weer om iedereen te groeten.


Thuis aangekomen aten we traditiegetrouw soep met worstenbroodjes en konden de boefjes naar bed.
Voor iedereen hele fijne Kerstdagen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten