dinsdag 18 augustus 2015

Pisa en terug

Tijdens de afgelopen regenachtige dagen dacht ik even met weemoed terug aan de heerlijk zonnige dagen in Italiƫ. Tijdens onze vakantie brachten we ook een bezoek aan de stad Pisa met zijn beroemde scheve toren.


Het was een heel warme dag en we trokken er al vroeg op uit. Er waren meer toeristen met ons die deze gedachte hadden. We hadden al snel de toren gevonden. Voor een bezichtiging in de toren moesten we echter een paar uur wachten. We besloten deze maar even aan ons voorbij te laten gaan. We bezochten nog enkele mooie straten, maar het was te warm om nog heel veel verder te wandelen. In een straat kwamen we een heel goede tekenaar tegen. Hij tekende een portret van onze drie boefjes. Gelukkig had hij zijn Ipad meegenomen om foto's te maken van de jongste boefjes. Voor hen was het nog erg moeilijk om een tijdje stil te zitten. Onze oudste boef bleef wel keurig op de kruk zitten en vond het erg stoer, dat zij wel kon stilzitten voor het portret.
Pisa was de laatste stad die we bezochten. Na dit bezoek maakten we ons op voor de reis terug naar huis. Net als op de heenweg werd het een reis van twee dagen. We hadden wel wat pech tijdens het eerste gedeelte van de reis. Er was een ongeluk gebeurd in de Gotthardtunnel, waardoor deze afgesloten werd voor een paar uur. We hebben uiteindelijk zeven uur in de file gestaan. De boefjes hadden er echter geen moeite mee. Zij keken een dvd, deden een middagslaapje en zagen jongeren op skateboards voorbij komen.


Toen we eenmaal weer aan het rijden waren, kwamen we nog in een zware regen- en onweersbui terecht. We waren blij dat we om 23.00 uur ons hotel bereikte en wat konden slapen, voordat we de reis de volgende dag zouden vervolgen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten