zaterdag 15 augustus 2015

Een dagje met papa

Het begint een leuke traditie te worden. Iedere zomervakantie gaan manlief en oudste dochter een dagje samen op pad. Vandaag hadden ze de dag ook weer helemaal vol gepland.
Ze vertrokken vroeg in de ochtend in "papa's autootje" op weg naar Den Haag. Op televisie hadden ze bij Telekids namelijk steeds de clip van de "Megablubberpowerrace" gezien. Dat leek de boefjes wel wat.

Het bleek inderdaad een geweldig feest te zijn voor dochterlief. Ze begon heel voorzichtig in het schuimbad, maar toen bleek dat ze een cadeautje kon vinden in het schuim, ging ze helemaal los in het schuim. Vervolgens was het erg leuk om even te glibberen en op haar buik te glijden. Natuurlijk moest de stormbaan worden geprobeerd. Een onderdeel voor kinderen van alle leeftijden was het vangen van de schatten in een opblaasgrot. Dat bleek nog wel wat lastig.

Ook de muziek was voor ons boefje een feest. Er werd vrolijk meegedanst bij de optredens van Patrick en Keet.


Helaas lukte het niet om een handtekening van de artiesten te bemachtigen. Volgens dochterlief kwam dat echt omdat de grote meisjes voorkropen.

Er was ook een middagprogramma. Daarvoor moesten ze naar Amsterdam, waar de voorstelling "Waanzinnig gedroomd" van Kinderen voor Kinderen werd gespeeld in theater De La Mar. Wat een fantastische musical was dat. De bekende liedjes waren schitterend bewerkt en in een aangrijpend verhaal verwerkt. Het werd dus een middag meezingen, meeklappen en meestampen, maar ook met kippenvel en vochtige ogen genieten van een prachtige productie. Gelukkig lukte het nu wel om na afloop enkele handtekeningen te bemachtigen van de hoofdrolspelers.


Vorig jaar hadden de boeven deze dag afgesloten op theaterfestival "De Parade". De artistieke pannenkoeken waren zo goed bevallen, dat ze die toch echt nog een keer wilden proeven. De vlinder en de olifant smaakten ook dit jaar naar meer. Zelfs over de ijsjes van dit festival valt iets te vertellen. Waar dochterlief van een gewoon aarbeienijsje smulde, wilde manlief de hete aardbei proberen. Die bleek ook echt heel heet te zijn (met Spaanse pepers). Gelukkig was deze binnenbrand snel genoeg geblust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten