donderdag 13 augustus 2015

Elba

Het derde deel alweer van onze vakantie in Italiƫ. Al vroeg in de ochtend vertrokken we met een bus naar de havenplaats Piombino en daarna met de boot naar het eiland Elba. De boefjes genoten van deze trip. Op de boot bevond zich een ballenbak en een klimtoestel. De boefjes hebben zich in het uur van de overtocht niet verveeld. Bij aankomst in Portoferraio op dit prachtige eiland gingen we eerst naar het zomerhuis van Napoleon.


Bij het huis van Napoleon zag dochterlief een hagedisje wegkruipen. Met haar broertje en zusje ging ze op zoek naar deze gekko.Na het bezoek aan het zomerhuis vertrokken we met de bus naar het plaatsje Marina di Campo. In het centrum lunchten we en bezochten we een kerk. Dochterlief wilde deze vakantie nog graag een kaarsje opsteken bij Maria. Hier vonden we een mooi klein kerkje. Ze pakte een kaars, maar helaas bleken dit geen echte kaarsen, maar elektrische kaarsen te zijn. Ze ging toch akkoord en zei haar gebed. Broerlief keek eerst af wat zijn zus allemaal deed. Hij probeerde haar na te doen. Hij ging keurig naast haar staan en kneep zijn ogen dicht. Al snel dacht hij er het zijne van en kwam zijn ondeugende aard boven. Het leverde deze foto's op, waar het karakter van de boefjes duidelijk zichtbaar werd. 


Na een korte duik in de zee vervolgden we de tour naar Porto Azzurro aan de andere kant van het eiland. We dronken wat op een terras en liepen het dorp door. We kwamen langs roze huizen, die door dochterlief bewonderd werden.


Hierna werd het tijd om de boot en de bus terug naar de camping te nemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten