woensdag 19 augustus 2015

Mannenuitje

Het is vaak onze oudste dochter, die met papa op stap mag. Vandaag gingen onze mannen samen op pad. Eigenlijk wilde zoonlief helemaal niet mee. Hij had het nog veel te druk. Hij moest nog werken met opa en koken met oma. Uiteindelijk stapte hij toch maar bij zijn vader in de auto.
De eerste halte was dierenpark Zie-ZOO in Volkel. Dit dierentuintje is de eerste ZorgZOO in Nederland. Het wordt namelijk grotendeels gerund door mensen met een vorm van autisme. Het bleek een perfecte plek te zijn voor een gezellig mannenuitje. 
Op de reptielenzolder vond onze kleine kerel de neushoornleguaan fantastisch, maar de kaaimannen (voor hem waren dat gewoon krokodillen) erg eng. Eenmaal in het park was het meteen paniek. Er liepen wat fazanten, kalkoenen en een pauw vrij los. Die maakten wat lawaai en daar schrok hij enorm van. 
Enige tijd geleden is er een kameeltje geboren in de dierentuin, die van een verzorger een flesje kreeg. Zoonlief vond dit flesje misschien wel handig voor zijn kleine zusje. Daarna maakten we een gezellig rondje door het park. De hyena's, de lama's, de stokstaartjes en de kangoeroes, ons manneke vond ze allemaal even geweldig. De papegaaien en de beren waren wel favoriet. Soms gooit hij groen en rood nog wel door elkaar. Het was even verwarrend toen hij het over een mooie groene papegaai had, die toch echt rood was. Een van de verzorgers kwam al kijken of er een vogel in de verkeerde kooi zat. 

Natuurlijk moest er ook gespeeld worden in de speeltuin van het park. Daarna was het tijd voor het vervolg van het programma. Het natuurtheater in Overloon is prachtig gelegen in het Liberty Park naast het Oorlogsmuseum. Daar trad vanmiddag Dirk Scheele op met een vrolijk vakantieprogramma. Het was inderdaad een heerlijke show met opgewekte liedjes. Zoonlief smeerde flink mee met het "Insmeerlied", hij deed alle boerderijdieren mee van de kinderboerderij en hij was de hele pauze lang de trein van het laatste lied voor de pauze. Er mocht ook meegedanst worden. Onze kleine held zat niet helemaal in de goede show. Het leek alsof hij in slow-motion danste, maar hij danste het "als de neuzen kriebelen" van het Zandkasteel. 


Na de voorstelling reden de mannen in etappes naar huis. Een kleine plaspauze bij zijn oom en tante was wel nodig nu hij de hele dag zonder luier heeft rondgelopen. Al deed hij het bijna in zijn broek, toen de hondjes blaffend naar buiten kwamen. 
De laatste stop was bij het restaurant, waar ons nichtje moest werken. In de ijssalon deed zij haar uiterste best om haar neefje van een lekker ijsje te voorzien. Helaas zweert onze kleine vent bij waterijsjes en die hadden ze nu net niet daar. Papa offerde zich op om dan maar de gemaakte ijsjes op te eten.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten