donderdag 17 augustus 2023

Verona

Na enkele heerlijke dagen in Oostenrijk vervolgden we onze vakantie naar Italië. We reden het Zillertal uit, terwijl de regen met bakken uit de hemel viel. Vlak voor de grens met Italië stopte de regen. We waren heel blij dat onze auto rookvrij wist te blijven tijdens de reis van ruim 4 uur naar Verona. 

Het hotel bleek mooi in de stad te liggen, maar ons appartement lag nog centraler. De auto bleef achter op een mooie parkeerplek in de buurt van het hotel en wij kregen een fijne lift met een busje naar onze slaapplek. We hadden daar een mooi uitzicht vanaf ons balkon op de rivier Adige en zelfs op het prachtige Castello. Het was een geweldig huis met een mooie verrassing: de keuken zat verstopt in een kast. Wat een prachtige verstopplek!


Die avond maakten we een mooi rondje langs de rivier en over de brug bij het Castello. Wat ons opviel, was het geluid uit de bomen overal. We weten nog steeds niet of het nu de elektriciteit was of dat het een soort superkrekels waren, die we hoorden. We maakten het rondje nog net iets groter, zodat we ook alvast een blik konden werpen op de Arena van Verona en we smulden even van de lekkere Italiaanse gelati. 
Volgens verschillende informatiebronnen is Verona een stad, die je heel goed in één dag kunt bekijken. Onze kleinste boefjes hadden wat meer zin in verkoeling, maar wandelingetje door de stad vonden ze wel te overzien. Verona was vooral een heel mooi, lekker Italiaans stadje, waar je lekker doorheen kunt struinen. Het Theatro Romano zag er indrukwekkend uit. Het was voor ons wat te warm om er bovenop te klimmen. We wandelden verder langs de Adige-rivier, over mooie bruggen, prachtige pleinen en indrukwekkende kerken en we stonden regelmatig stil bij leuke winkeltjes. We lunchten even in het park, waar de duiven ons direct wisten te vinden. Ons kleinste boefje was daar heel blij mee, haar broertje wat minder.


We gingen op zoek naar het balkon van Julia uit het verhaal van Shakespeare. Er bleken wel heel veel Romeo’s daar rond te hangen. Gelukkig hebben onze boefmeiden daar nog weinig interesse in. Manlief en onze oudste boef gingen voor de kleintjes op zoek naar verkoeling in de stad. Aan de andere kant van het Castello bleek een waterparkje te zijn. In dit badje konden de kleintjes heerlijk slidings maken en spetteren. Ze genoten hier enorm van. Toen we vonden dat het tijd werd om op te drogen, zagen we dat de slidings van onze boevenjongen te ruig waren voor zijn korte broek. Hij had er gewoon een gat in gegleden!

Na het avondeten hadden manlief en onze grootste boef nog een stiekem plannetje. Ze wilden last minute nog naar de opera Aïda, die in de Arena gespeeld zou worden. Helaas was de voorstelling erg populair. Er waren alleen nog maar kaartjes vanaf 137 euro per persoon. Dat vonden ze toch wat te veel van het goede. Ze genoten ook al van het kijken naar de opgedirkte opera-bezoekers voor de Arena en van het stiekem luisteren naar de muziek aan de achterkant. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten