vrijdag 26 augustus 2016

Zomervakantie 3: fietsen op een eiland

Bij de Vendee kust ligt een piepklein eilandje met een oppervlakte van 23 vierkante kilometer en de prachtige naam: l'ile d'Yeu. In de vroege ochtend vertrokken we naar Fromentine, om daar de veerboot te nemen naar dit eiland. Het was slechts een half uurtje varen, maar de zee was behoorlijk woest. Om ons heen waren de opvangzakjes nauwelijks aan te slepen, maar gelukkig hielden wij allemaal ons ontbijt binnen.
De veerboot bereikte het grootste plaatsje van het eiland, Port-Joinville. Daar huurden we drie fietsen om het eiland zo goed mogelijk te verkennen. De twee kleinste boefjes gingen bij ons achterop, de oudste boef fietste natuurlijk zelf. Na een snel bezoekje aan de supermarkt voor een lekkere lunch, begon ons rondje over het eiland.Terwijl de golven woest op de rotsen klotsten, bewonderden we de prachtige kliffen en stranden. Dat was erg indrukwekkend. De soms moeilijk begaanbare wegen en weggetjes gingen behoorlijk omhoog en omlaag. Dochterlief had vooral moeite met de afdalingen. Telkens riep ze naar manlief, dat hij sneller moest fietsen, omdat ze bang was om achterop hem te knallen.
Zoonlief had vooral oog voor de vliegtuigen en helicopters, die af en aan vlogen. Hij genoot met volle teugen achterop bij zijn vader. De kleinste boefjes deden wel allebei even een hazenslaapje achterop de fiets.


Het hele rondje hebben we niet voor elkaar gekregen. Dat was echt iets te veel van het goede voor dochterlief, maar helaas vooral voor mij. Even uitrusten in een speeltuintje en lekker nog even wandelen door de haven van Port-Joinville. We zagen vissers met wisselend succes hengelen. Onze boefjes speelden nog even wat avonturen van Brandweerman Sam en de Nooitgedacht Piraatjes.
De bootreis terug naar het vasteland verliep een stuk rustiger dan de heenreis. Die nacht sliepen de boefjes bijzonder goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten