zondag 21 augustus 2016

Zomervakantie 1: EuroDisney


Al wekenlang keken de boeven ernaar uit: op vakantie! Wat hebben we twee weken heerlijk kunnen genieten samen. De komende dagen kijk ik even rustig terug op de Franse avonturen van onze boefjes. De eerste twee nachten sliepen we in een mobile home in de buurt van Parijs. Een nichtje heeft hier ooit een zomervakantie gewerkt en jaren geleden hebben we hier ook al eens geslapen in een van de tenten. Dit keer combineerden we ons verblijf met een bezoek aan EuroDisney. De boefjes sliepen alle drie samen in een kamer, de oudste twee in het stapelbed, kleine zus in het campingbedje ernaast. Dat was vooral de eerste nacht een groot feest.
Dat gold ook voor onze tocht door EuroDisney. We werden vriendelijk welkom geheten door soldaten met enorme geweren, die we niet meteen in het juiste Disneysprookje konden thuisbrengen. Onze eerste (en misschien wel belangrijkste) missie was de Frozen Sing Along Show. Alle aardige personages uit de filmhit kwamen voorbij. Kleine Pluis riep enthousiast:"Sesje, Sesje!" (prinsesje). Haar grote zus zong uit volle borst mee met de Engelse teksten. Op de grote schermen was te zien hoe boevenbroer onder de indruk was. Natuurlijk begon het tijdens de finale te sneeuwen. We konden met alle kinderen in "It's a small world" en het doolhof van Alice in Wonderland. Met de oudste twee vloog ik een paar rondjes in Dombo, terwijl manlief ons kleinste meisje in slaap wandelde. Later draaiden we de rollen om en kon ik wat shoppen met haar, terwijl de rest een rondje maakte bij Pinokkio en Sneeuwwitje. Hier maakte vooral de heks veel indruk op onze heldenzoon op sloffen. Gelukkig had zijn grote zus hem erdoorheen geloodst.


Naast de prachtige Parade was een "meet and greet" met Pluto een hoogtepunt. Bij haar geboorte heeft de oudste boef een "Plutootje" uit EuroDisney gekregen van de eerder genoemde nicht. Hier slaapt ze al bijna zeven jaar iedere nacht mee. Een zelfde exemplaar is nooit meer ergens gevonden. Dat moest ze natuurlijk aan de echte Pluto vertellen.
Het was een fantastisch begin van een geweldige zomervakantie.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten