maandag 22 augustus 2016

Zomervakantie 2: zwemmen, zwemmen, zwemmen

Na ons sprookjesachtige begin van de vakantie vervolgden we onze korte Tour de France met een rit naar de Vendee, waar we een kleine, maar gezellige camping hadden gevonden in badplaatsje Saint Jean des Monts. Deze plek bood veel verschillende mogelijkheden om te zwemmen. Er was een zwembad met welgeteld vier grote glijbanen, een kleuterbadje met veel vermaak voor de kleintjes en een groot zwembad (het diepe zwembad), waar onze oudste boef haar zwemkunsten kon oefenen en uitbreiden.
Daar konden onze boefjes geen genoeg van krijgen. Het liefst zouden ze elke dag van vroeg tot laat spetteren en spatteren. Waar onze boevenkerel zich vooral heel stoer vond op de glijbaan in het kleuterbadje, beperkte zijn zusje zich tot het beklimmen van het trapje en weer terug wandelen. Ik herkende mezelf wel in haar zwemgedrag: veel pootje baden en vooral niet te nat worden.
Onze grootste boef wilde laten zien dat ze haar A-diploma niet bij een pakje boter had gekregen. Ze oefende de borstcrawl, de schoolslag en de rugcrawl. Maar daar bleef het niet bij. Ze bleek heel gemakkelijk een koprol in het water te kunnen maken. En zelfs een dubbele. En vervolgens drie keer achter elkaar. Vanaf de kant werd haar koprol al snel een stoere salto. Beretrots liet ze het keer op keer aan ons zien. Net als haar kunsten op de grote glijbanen.

Ook in zee hebben we heerlijk kunnen plonsen. Het grote schiereiland Noirmoutier had echt een fantastisch strand: Bois de la Chaise. Daar hebben onze boeven heerlijk kunnen genieten van zon, zee en strand. De golven werden getrotseerd, zandkastelen schoten als paddenstoelen uit de grond, schelpen werden gezocht en gevonden. Zoonlief kwam zelfs met hele bijzondere exemplaren aanzetten.
De boeven genoten allemaal op hun eigen manier van de zee. Kleine pluis vond het vooral heerlijk om op het strand te picknicken, haar boevenbroer speelde zijn brandweerheld (die iedereen uit zee kwam redden) en nieuwe piratenverhalen (Yo ho maatjes, kom mee, naar de stad vol avonturen aan de zee, kom mee: de zomerhit van deze vakantie) en de oudste boef vond alles prachtig.
Kortom: een spetterend succes!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten