dinsdag 23 augustus 2016

Mannendag in het Amsterdamse Bos

De jongens gingen vandaag samen een dagje op pad. De bestemming was het Amsterdamse Bos. De mannendag begon met een lekkere wandeling: het boskabouterpad. Met een mooie kaboutermuts op (zoonlief wilde niet, dus deed zijn vader hem maar op) zochten ze alle dieren van de kaart.



Een lekkere plons in het kleine kinderbad werkte heerlijk verfrissend, voordat het hoofdprogramma van deze dag op het programma stond. Ze gingen namelijk samen naar de voorstelling "Poep" van Meneer Monster in het Bostheater. Enkele jaren geleden bezochten we met onze oudste boef deze voorstelling in Utrecht. Ze had de hele voorstelling toen ademloos staan kijken (zitten was geen optie toen). Haar boevenbroer bleef vandaag wel zitten, maar ook hij was helemaal betoverd door de twee mannen, die alle dieren uit het boek "Over een kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft" prachtig wisten neer te zetten.



De poepende dieren werden smakelijk uitgebeeld. De duivenpoep fletste uit een fles mayonaise, de paardenvijgen waren ploffende kiwi's, de hazenkeutels knalden als dropjes eruit, de heerlijke geitenpoepjes spetterden door Griotten, de koeienvla was een blik erwtensoep en het varken floepte er twee chocoladetoetjes uit. Dat het varken met zijn handen door alle dierenpoep roerde maakte bijzonder veel indruk op onze boevenkerel. Voor hem waren het echt de verschillende soorten poep. Toen Bullebak, de hond van de slager, zijn entree maakte, spoot de acteur een hele plens water (kwijl)   over het publiek. Daar schrok ons mannetje wel even van. Gelukkig had hij zijn zwempakje nog aan. Daarmee kon manlief hem snel geruststellen.
Na de voorstelling aten de jongens even een raket-ijsje. Plakkend van de zoetigheid zochten ze het grote kinderbad op, om daarna de dag af te sluiten in pannenkoekenboerderij Meerzicht. De loslopende kip had ons mannetje graag willen vangen voor opa. Veel belangrijker was echter zijn ridderpannenkoek. Manlief had niet echt goed opgelet, maar bij deze lekkernij krijg je een ridderhelm, zwaard en schild cadeau. Het was een schot in de roos. Ons kereltje kwam in zijn nieuwe uitrusting vol in de aanval binnen... om daarna meteen zijn grote zus een hele dikke kus en knuffel te geven.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten