zondag 7 februari 2016

Partyanimal

Onze oudste boef heeft de smaak van het carnaval te pakken. Gisteren bezocht ze de kinderoptocht in het dorp, waar haar neefje en tante meeliepen. Toen ze richting huis ging, vond ze het wel gezellig om nog met haar tantes en neefjes en nichtje te hossen. Toen haar tante vroeg of ze meeging naar het partycentrum twijfelde ze dan ook geen minuut.
Vandaag was de grote optocht in het dorp en ook deze moest ze zien. Uit voorzorg nam ze haar tasje mee om al het snoepgoed op te vangen en ze trok haar Sneeuwwitjejurk aan voor het geval ze ergens nog ging feesten.


Zoonlief haalde twee gebeurtenissen door elkaar. Het gooien van het snoepgoed en het eten van oliebollen bij oma na afloop van de optocht. Hij wilde alvast vooruit, omdat oma bij de optocht snoepjes ging gooien. Toen hij de luide muziek hoorde, besloot hij in de kinderwagen te gaan zitten. Voorop in de stoet rijdt altijd de brandweerwagen. Hier keek zoonlief zijn ogen uit. Voor hem kon de optocht daarna ook wel afgelopen zijn. Hij had zijn favoriet gekozen.


De kinderwagen was voor hem een uitkomst. Wanneer de praalwagens te spannend waren of er werd gegooid met confetti, kon hij zich onder de kap verstoppen.


Zijn kleine zusje kon in de draagzak bij haar vader op de rug. Zo kon ze alles goed zien. Zij genoot met volle teugen van alle pracht en praal.


Onze oudste boef verzamelde alle confetti en het snoepgoed in haar tasje om het vervolgens weer terug te gooien naar de stoet.


Natuurlijk antwoordde ze volmondig 'Ja', toen haar tante vroeg of ze weer mee in de polonaise naar het partycentrum ging. Toen ze samen met haar neefje daar met serpentines en spuitbussen met smerig kleverig spul in de weer was, vertelde ze tegen haar neefje dat haar moeder te serieus is om hieraan mee te doen. Die kan ik dus maar mooi weer in mijn zak steken. Toen alle feestgangers weer thuis waren, kwam oma met heerlijke oliebollen (door de boefjes al eens eerder opibollen en oma's bollen genoemd). Ons kleinste boefje vond ze héérlijk en ze likte er haar bord bij af.


We zullen morgen eens kijken wat de feestplannen van oudste boef zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten