zondag 28 februari 2016

De gelaarsde poes

De kindervoorstellingen van het RO-theater zijn geniaal. De afgelopen jaren bezocht manlief deze met onze oudste dochter. Zo gingen ze naar "Woef side story", "Lang en gelukkig" en "De zere neus van Bergerac". Al weken keek onze dochter uit naar de voorstelling van dit jaar "De gelaarsde poes".


Helaas durfde ik het nog niet aan om vanmiddag op pad te gaan. Dus mocht oma met manlief en de twee oudste boeven mee naar Arnhem. Daar wandelden ze eerst lekker even door park Sonsbeek. De boefjes wilden per se het uitzichtpunt helemaal beklimmen. Terwijl oma zat te wachten, trotseerden manlief en de kindjes de 140 treden van het torentje. Oma was even bang, dat ze alleen in het bos achter moest blijven, maar uiteindelijk kwamen ze op tijd voor de voorstelling weer beneden.De voorstelling was weer helemaal geweldig. Ademloos hebben de boefjes zitten kijken naar de avonturen van molenaarszoon Jaap en zijn gelaarsde poes. De voorstelling zat boordevol liedjes van Michael Jackson, die fenomenaal vertaald zijn door Alex Klaassen. Op YouTube hebben de boeven de afgelopen tijd al verschillende nummers geluisterd en bekeken. In de pauze vroegen ze dan ook allebei, wanneer het liedje van de kleine zusjes kwam. Direct na de pauze kon er gelukkig meteen worden meegedanst.
Zelfs onze kleine kerel was onder de indruk. Toen de zusjes opgesloten zaten in de kast en de scene wisselde, waarschuwde hij zijn vader dat ze toch echt eerst even uit de kast moesten komen. Zijn grote zus was vooral erg onder de indruk van de reus. Ze was even bang, dat de armen van het schattige meisje echt in de gehaktmolen werden gegooid.
De voorstelling is echt een aanrader voor iedere theaterliefhebber. Onze boefjes hebben twee├źnhalf uur zitten smullen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten