woensdag 10 februari 2016

Kinderboekenmuseum

Onze boefjes zijn alle drie op hun eigen manier boekenwurmpjes. De oudste wil heel graag leren lezen, de middelste wordt heel graag voorgelezen en de jongste houdt van zelf bladeren (en waar mogelijk losscheuren). Het leek ons dan ook een goed plan met alle boeven naar het kinderboekenmuseum in Den Haag te gaan. Manlief had een tijd geleden oudste boef al eens kennis laten maken met deze geweldige plek, maar ze wilden allebei toch graag weer mee.
Er waren drie tentoonstellingen te bekijken: Kikker, Papiria en ABC met de dieren mee. Voor iedereen was er wederom genoeg te ontdekken. We begonnen met Kikker. Dat blijft gewoon altijd leuk. Het bos was wel wat spannend, maar ze zijn er allemaal doorheen gegaan. Natuurlijk moest er even gesprongen worden als Kikker op de trampoline. De verhalen van Max Veldhuis blijven onze kinderen aanspreken.

Grote zus speelt een voorstelling voor middelste boef.Daarna was het tijd om Papiria te redden van de Inktvraat. Gewapend met haar "Slurper" ging onze grootste boef de strijd aan. Ze had nog wel hulp nodig bij het uitvoeren van de opdrachten, maar dat mocht de pret niet drukken. In een kamertje kon ze zelf een verhaal verzinnen en opnemen. Na de opname kon ze haar verhaal meteen beluisteren. Ze lag helemaal in een deuk bij het horen van haar eigen verhaal. Ondertussen konden de twee kleintjes naar hartenlust het museum verkennen. Samen in een ei zitten, stappen op lichtgevende stippen, een kerstboom onderzoeken of even rustig een boekje lezen. Het kon niet op.Luisteren naar een spannend verhaal.

Muren die bestaan uit kinderboeken.

Heksensoep maken.


Gezellig samen dineren.


De laatste tentoonstelling was voor alle boeven geweldig. In 'ABC met de dieren mee' maakten de boefjes een reis door de verhalen van de verschillende prentenboeken. Onze brandweerjongen was niet weg te slaan bij de brandweerauto van Spuit Elf. Ons kleinste meisje had haar eigen glijbaantje bij Nijntje en natuurlijk de telefoons met de verhalen van Kikker. De oudste boef bracht ieder dier zijn eigen letterpannenkoek, maar ook het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg moest helemaal worden nagespeeld. Ze speelde een poppenkast met Kikker voor haar broer en zus.

Waar is Dikkie Dik?

Een grote hobby van Pluis is... bellen.

Hoe kon het ook anders. Zoonlief dook de brandweerauto in.


De rups kroop uit haar cocon en werd een...

Wonderschone vlinder.

Kleine pluis was vanmiddag kleine ijsbeer.Een hele middag spelen en speuren tussen verhalen en boeken was een feest voor ons allemaal.Geen opmerkingen:

Een reactie posten