maandag 6 april 2015

Tweede Paasdag

Na de Eerste Paasdag volgt natuurlijk de Tweede Paasdag. Ook vandaag moest ik weer vroeg uit de veren om stilletjes in de tuin de laatste eieren te verstoppen. De boefjes kwamen enthousiast naar beneden. Toen dochterlief vanuit het raam al een ei in de tuin zag liggen, waren ze niet meer te houden. Vlug de schoenen aan en de jassen over de pyjama's heen. Gewapend met de mandjes zochten ze de hele tuin door. De paashaas was ook in de tuin van de buren geweest. Kleine broer liep met zijn mandje steeds achter zijn zus aan. We moesten hem even het een en ander influisteren, want zuslief was hem steeds een stapje voor. Uiteindelijk kwamen er ook wat paaseieren in zijn mandje.

In de middag ging manlief naar het plaatselijk cultureel centrum om alvast aan de bouw van het decor voor zijn schoolmusical te beginnen (deze week hier meer over). Wij bleven thuis en gingen met verf in de weer. De boefjes beschilderden de eieren. Dochterlief maakte er vrolijke gezichten van. Onze boevenjongen ging als Picasso tekeer met de kwasten.Bij Pasen hoort ook lekker eten. De boefjes kregen paashaasboterhammen en bij het avondeten gebakken haasjes :) huppelend in het gras. Dochterlief bedacht nog dat de minikrieltjes zijn keuteltjes waren.De komende tijd hebben we nog een berg chocolade te verslinden, maar daar hoor je ons niet over klagen.


Tot slot en waar het eigenlijk om draait, het Paasverhaal. Het verhaal werd op de school van dochterlief uitgelegd. Ze luisterde hier ademloos naar, vooral al het bloed aan de handen van Jezus maakte indruk en zijn vriendinnen die feest vierden, terwijl hij dood was gegaan; dat doe je toch niet! Hadden ze toen geen pleisters? 's Avonds in bed maakte ze van haar lievelingsknuffel Pluto een Jezus. Tot voor kort (terwijl hij toch al ruim vijf jaar een trouwe vriend is) wisten we niet dat hij magnetisch was.Geen opmerkingen:

Een reactie posten