zondag 5 april 2015

Eerste Paasdag

De afgelopen dagen heb ik ziek rondgelopen, maar gelukkig konden we vandaag toch deelnemen aan alle paasactiviteiten. Vanmorgen kwamen we al op tijd onze bedden uit en zaten we al vroeg aan het paasontbijt. Lekker smullen van gekookte eieren en paasbroodjes op een feestelijk gedekte tafel met geknutselde mandjes van school.Na het ontbijt vertrokken we naar mijn jongste zusje, die enorm hard had gewerkt om er voor ons en alle kinderen een onvergetelijke Pasen van te maken. De kinderen mochten eerst allemaal met hun mandjes eieren gaan zoeken in de tuin.Even samen de buit bekijken.


Daarna had ze nog wat spelletjes bedacht en gemaakt. Op een vel papier stond de uitleg van de spellen en deze moesten eerst gelezen worden.


Het eerste spel was het traditionele 'ei op de lepel' spel. Iedereen liep een rondje in de tuin met een paasei op een lepel. De groten moesten deze in hun mond steken en een extra rondje lopen. De kleintjes mochten één rondje lopen met de lepel in de mond en de nog kleinere liepen met het ei op de lepel in de hand.


Na dit spel (de kinderen bleken allemaal gewonnen te hebben ;) mochten de kinderen ballen i.p.v. echte eieren gooien/rollen in de mond van de paashaas. Onze stoere kerel dacht meteen terug aan de voorstelling van de "2 kleine kleutertjes", die hij vorige week met papa had gezien. Ook daar moesten ballen in een gat worden gegooid. Hij riep dan ook steeds "kleutertjes" in plaats van "paashaas'.


Tot slot volgde nog het gezellige koekhappen.


Zusje en zwager verzorgden als klap op de vuurpijl nog een heerlijke lunch. Zelfs de bekers waren helemaal in het paasthema gemaakt.


Met gevulde buiken en een glimlach op onze gezicht en op die van de boefjes keerden we huiswaarts voor een middagdutje. Wat prijs ik me toch gelukkig, dat de boevenfamilie zo veel leuke dingen samen mogen meemaken! 
Op naar Tweede Paasdag.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten