woensdag 22 april 2015

Little helpers

Met het mooie weer zijn de boefjes veel buiten te vinden. Dochterlief speelt het liefst op de schommel of oefent kunsten op de trampoline. Nu de bloemen een beetje beginnen te groeien, moeten deze natuurlijk ook van water voorzien worden. Dit klusje neemt dochterlief graag op zich. Gewapend met een grote gieter krijgen alle kleine bloemetjes water, behalve als er beestjes in de buurt zitten. Tijdens het schommelen komt ze regelmatig naar binnen gerend. Volgens dochterlief zit er bij de schommel een hommel :) en deze heeft het op haar gemunt. We hebben hem nog niet gespot, maar volgens dochterlief zit hij toch echt op haar te wachten tussen de struiken naast de schommel.


Vanmorgen vond ze nog meer kleine beestjes. Terwijl ik in de keuken de schooltas aan het klaarmaken was, riep ons oudste boefje: 'Mama, wist jij dat broertje en ik huisdieren hebben?' Ik dacht dat ze samen hondje aan het spelen of poesjes aan het dansen waren. Toen ik echter kwam kijken, zaten ze samen naast een paar mieren, die zich naar binnen hadden gedrongen.
Zoonlief blijkt een echte dierenvriend te zijn. De mieren waren best interessant, maar liever gaat hij ongeveer vier keer per dag bij de kippen en konijnen kijken. Hij controleert het kippenhok en houdt de kippen nauwlettend in de gaten of ze nog wel eieren leggen. De hele dag moet hij buiten werken. Zodra hij wakker is, gaan zijn laarzen aan en moet hij net als opa een pet op. De hele dag is hij op sjouw en 's avonds vertelt hij vol trots, dat hij goed gewerkt heeft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten