woensdag 15 april 2015

Lekker weertje koekepeertje

Wat bof ik toch weer op mijn niet-werkdagen. Deze twee dagen stonden in het teken van zon, zon en nog meer zon. Ook voor de boefjes was het heerlijk genieten in de tuin.
Tussendoor spelen we verstoppertje. Al is het niet zo moeilijk om zoonlief te vinden. Hij gaat midden in de tuin staan met zijn handen voor zijn ogen. 


Vanmorgen brachten we oudste zus eerst naar school. Nadat we op de weg terug boodschappen hadden gedaan, liepen we langs de speeltuin in ons dorp. Even twijfelde ik of deze wel open was. Het was er akelig leeg en stil. We hadden de hele speeltuin voor onszelf.Sinds kort zijn er een paar nieuwe speeltoestellen bij gekomen. Eén van de nieuwe onderdelen is een mol, die met zijn hoofd en handen uit de grond komt. Hij is nu de absolute favoriet van onze boef. De speeltuin noemt hij nu dan ook "leuke mol". De mol werd vanmorgen dan ook eerst bekeken, geaaid, geknuffeld en beklommen.


Ook onze kleinste boefje geniet van het lente- (of eigenlijk haast zomer) zonnetje.


En dan hebben we het nog niet eens over de bomen en struiken. Eindelijk kunnen we ook weer genieten van de mooie bloemen aan de magnolia.


Terwijl we net de buitenboel aan het opruimen waren, kregen we bezoek van een ongenode gast. De hele dag was hij al aan het rondvliegen rondom het huis en vanavond had hij eindelijk door hoe hij een heerlijk maaltje voor zichzelf kon regelen. Hij wist zich onder het net te wurmen, maar wist niet meer hoe hij de weg terug kon vinden. Even zat hij met zijn snavel vast. Helaas zijn manlief en ik niet zo'n helden om hem hieruit te bevrijden, maar gelukkig hebben we de dierenarts naast ons wonen. Terwijl manlief deze ging halen, lukte het de reiger toch om los te komen. Ik heb een vermoeden dat we hem hier nog wel vaker zullen zien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten